RSS Feed

Bánsági Ildikó felmondott a Nemzeti Színházban

Hvg.hu - 2020. 08. 03. 17:00:22 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bánsági Ildikó felmondott a Nemzeti Színházban

Bánsági Ildikó nemrég Facebook-posztban tudatta követőivel, hogy felmondott a Nemzetiben, ahol jelenleg hetedik éve volt szerződésben. Korábban már többször tartozott a színház társulatához, 1966 és 1968 között ott volt stúdiós, majd a Színművészeti elvégzése, néhány év Debrecen, majd a József Attila Színház és a Víg után 1990 és 1993 között tért vissza.

Bánsági Ildikó nemrég Facebook-posztban tudatta követőivel, hogy felmondott a Nemzetiben, ahol jelenleg hetedik éve volt szerződésben. Korábban már többször tartozott a színház társulatához, 1966 és 1968 között ott volt stúdiós, majd a Színművészeti elvégzése, néhány év Debrecen, majd a József Attila Színház és a Víg után 1990 és 1993 között tért vissza

Döntését nem indokolta bővebben, így nem tudni, hogy összefügg-e a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül zajló botránnyal. A napokban derült ki, hogy a Nemzeti igazgatója, Vidnyánszky Attila került az SZFE-t vezető kuratórium élére, melynek hatására felmondott a tanári karból Zsámbéki Gábor és Gáspár Máté, de az egyetem Hallgatói Önkormányzata is jelezte, nem fogadják el a kuratóriumot.


Fotó: jegy.hu
Lap tetejére