RSS Feed

Szakértő: Trump nehéz helyzetbe került a járvány miatt

MTI - 2020. 08. 01. 19:49:43 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nehéz helyzetbe került Donald Trump amerikai elnök a koronavírus-járvány miatt - mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

    Szavai szerint ugyanakkor Trump pozícióit erősíti a novemberi elnökválasztáson, hogy demokrata párti kihívója, Joe Biden alkalmatlan.
    A szakértő elmondta, az elmúlt három és fél évben Donald Trump rendkívül sikeres volt: az amerikai gazdaság jól szerepelt, s az ország egyértelműen a világ vezető hatalmaként tűnt fel például a katonai kiadások terén és a kutatás-fejlesztésben is.
    Ugyanakkor a koronavírus-járvány alatt 30 százalékkal esett vissza az Egyesült Államok GDP-je, így néhány hónap alatt kiélezetté vált a novemberi elnökválasztás. "Tehát Trump tényleg nehéz helyzetbe került, de a pozícióit minőségileg javítja az, hogy az ellenfele abszolút alkalmatlan" - fogalmazott Nógrádi György.
    Megjegyezte, Biden 77 éves, és már előre bejelentették, hogy ha győz, csak egy ciklusra vállalja az elnökséget.
    Nógrádi György kitért arra is: nagyon nagy valószínűséggel nem halasztják el a járvány miatt a választást, de annak kimenetele jelenleg kétesélyes.


Lap tetejére