RSS Feed

Sportsziget a Margitszigeten

MTI - 2020. 08. 02. 7:38:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Sportsziget a Margitszigeten

Augusztus első hétvégéjén, vasárnap estig egész napos ingyenes sportrendezvénnyel várnak minden érdeklődőt a Margitszigeti Atlétikai Centrumba. A Fővárosi Önkormányzat és a The Color Run Magyarország szervezésében indult Budapest Restart Sportszigeten már a szombati hivatalos megnyitó előtt szinte tele volt a sportcentrum füves pályája, sokan tollaslabdáztak, a vállalkozó kedvűeknek Béres Alexandra fitneszvilágbajnok vezényelt tornát.

    A futópályán felállított pingpong-asztaloknál és a bokszringben egymást váltották a párok, a Magyar Öttusa Szövetség standján pedig lézeres fegyverrel célba lőhettek az érdeklődők.
    "Egy sportrendezvényen nem a szavaké a főszerepe, hanem a mozgásé, a sporté. A főváros vezetése támogatja a sportot, és egy ilyen időszak után, amikor karanténba voltunk zárva, heteket töltöttünk a lakásunkban, élvezzük ki, hogy a szabadban lehetünk és együtt mozoghatunk" - mondta megnyitó beszédében Gy. Németh Erzsébet, Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese.
    Elhangzott, hogy vasárnap estig több mint 12 sportágat lehet kipróbálni. A sportolási lehetőségek mellett délutánonként színpadi beszélgetésekkel - például a vízilabda legendái címmel Kiss Gergely és Szécsi Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázókkal -, esténként pedig filmvetítéssel, DJ-kel várják a szervezők az érdeklődőket. Lesz alakformálás Katus Attilával, gerincprogram, crossfit, tollaslabda és asztalitenisz-bajnokság, teqball, jóga és sok más, minden korosztályt kielégítő mozgásforma.


Fotó: -a-
Lap tetejére