RSS Feed

Elsöprő győri siker a DVSC ellen

NS - 2020. 07. 31. 17:36:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Elsöprő győri siker a DVSC ellen

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata 145 nap után először lépett pályára a koronavírus miatti leállás óta, az ellenfele a DVSC volt a Balatonbogláron található NEKA 1. csarnokában. A zöld-fehéreken meg sem látszott a kihagyás, szórták a gólokat, alig tíz perc alatt el is dőltek a lényegi kérdések. Negyedóra sem telt el még a meccsből, már tíz góllal vezetett az ETO.

Éppen 145 nap telt azóta, hogy a Győri Audi ETO legutóbb mérkőzést játszott. Március 7-én, a román Valcea ellen lépett pályára a BL-ben Danyi Gábor együttese, s 35–29-re nyert. Aztán jött a koronavírus, a veszélyhelyzet, s a hosszú, meccs nélküli napok, hetek, hónapok.

A Balatonbogláron edzőtáborozó ETO szakmai stábja már nagyon szerette volna mérkőzéshelyzetben kipróbálni a csapatát, ezért fordult Danyi Gábor az ugyanott készülő debreceniekhez, Köstner Vilmos pedig szívesen illesztette be a már kész programba a Győr elleni találkozót. A DVSC már két tesztmeccsen túl várta a Győr elleni erőpróbát: a Loki a Békéscsabát 39–20-ra megverte még Debrecenben, majd kedden Bogláron kapott ki 31–29-re a Ferencvárostól.

A 145 napos kényszerszünet után visszatérő győri játékosokon már az öltözőfolyosón érezhető volt, hogy mennyire hiányzik nekik a meccselés, és a pályán is szinte robbant a BL-címvédő. A fantasztikusan védekező, s ihletett formában támadó ETO hamar ellépett a piros-fehérektől, akiken látszott, hogy fáradtabbak klasszis ellenfelüknél.

A győrieknél nem akadt gyenge pont, láthatóan élvezték az összecsapás minden percét. Szünet után már közelebb volt egymáshoz a két gárda, a debrecenieknél Panyi Anna, Csernánszki Liliána és Sápi Gréta személyében utánpótláskorú játékosok lőttek gólt a klasszis ellenfélnek, ami meghatározó élmény lehet az életükben. A BL-szezon előtt még akkor is biztató a győriek produkciója, ha tudjuk, hogy egy edzőmeccsből nem szabad messzemenő következtetést levonni.

„Mindig várjuk az első mérkőzést, de a jelenlegi helyzetben ez még fontosabb volt számunkra – mondta utóbb Danyi Gábor, az ETO edzője. – Köszönet a debrecenieknek, amiért utólag berakták a programjukba ezt a találkozót. Jól játszottunk, ez azonban csak az első meccs volt, mennünk kell tovább előre.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Győri Audi ETO KC–DVSC-Schaeffler 42–24 (24–10)
Balatonboglár, zárt kapuk mögött
Ld.: Kurtovic 6, Kristiansen, Fodor 5-5, Nze Mnko, Edwige 4-4, ill. Deszpotovics 6, Kovács Anna 5


Fotó: -a-
Lap tetejére