RSS Feed

Lisa Haley - Jók az alapok

mti - 2020. 07. 30. 17:07:38 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Lisa Haley - Jók az alapok

Jó alapokra építhet a jövő évi elit-világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott, amelyben remek képességű játékosok alkotnak egységet Lisa Haley, az együttes frissen kinevezett olimpiai bajnok kanadai szövetségi kapitánya szerint.

    A szakember a válogatott csütörtök délelőtti edzése után azt mondta az MTI-nek, nagyon lényeges lesz a legmagasabb osztályban az, hogy mennyire gyorsan tudnak játszani, véleménye szerint pedig "megvan a sebesség" a játékosokban.
    "Óriási a lelkesedés a lányokban, szeretnek és tudnak is együtt játszani, nem utolsó sorban azért, mert jól működik közöttük a kémia" - fogalmazott a 47 esztendős Haley, hozzátéve, hogy az első néhány közös edzés alapján úgy látja, nagy lehetőségek előtt áll a magyar válogatott.
    "Természetesen vannak olyan elemek, amelyeken javítanunk kell, és ezeket fejleszteni is fogjuk, de az alapok kétségkívül nagyon jók" - jelentette ki a kapitány.
    Haley szerint Magyarországon a női jégkorong még nem tekinthet vissza nagy hagyományokra, ugyanakkor rövid idő alatt el tudott lépni a világ leggyengébb csapataitól.
    "A lányokkal közösen felelősségünk van abban, hogy a magyar női jégkorong történelmét tovább írjuk, és az eddig elért sikerekre építve megtegyük a következő lépést" - mondta a szakvezető, megfogalmazva azt a célt, hogy a válogatottnak a legmagasabb osztályban kell maradnia.
    Vas Márton, a hazai szövetség (MJSZ) általános igazgatója szerint az együttes tagjai jól dolgoznak, az első, ismerkedéssel és sok beszélgetéssel töltött napok után pedig jó irányba indult el a munka.
    "Elfogadták a lányok az új kapitányt, látják, mekkora szakmai tudása van, emiatt azt várják tőle, hogy a lehető legmagasabb szinten legyenek felkészítve" - mondta Vas, aki úgy véli, a játékosok Haley minden szavára figyelnek és próbálják betartani mindazt, amit kér.
    "A legfontosabb, hogy összeálljon a csapat és jó játékot játszunk, mert ha ez megvan, akkor mindegy mit mutat az eredményjelző, a jobbtól sosem szégyen kikapni" - fogalmazott a sportvezető, aki szerint ha meglepetéseket is tud majd okozni a válogatott az elit-vb-n, és a mutatott játékkal sem lesz gond, akkor kijelenthető lesz, hogy jó szakmai munka zajlik az együttesnél.
    Lisa Haley kinevezését múlt pénteken jelentette be az MJSZ, és a szakember megbízatása a jövő augusztusi olimpiai selejtezők végéig szól. Elődjével, Pat Cortinával a magyar női válogatott tavaly fennállása során először feljutott az elitbe. Az idei vb a koronavírus-járvány miatt elmaradt, és jövőre rendezik meg Kanadában. Cortina szerződése az MJSZ-szel lejárt, a továbbiakban a német férfi élvonalban dolgozik klubedzőként.


Fotó: -a-
Lap tetejére