RSS Feed

Monroe és a Queen

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 08. 01. 9:01:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Monroe és a Queen

Első látásra kevés közös vonása van a legendás amerikai filmcsillagnak és a brit uralkodónőnek. Hacsak nem az, hogy II. Erzsébet és Marilyn Monroe is 94 esztendeje jöttek a világra. Ám micsoda különbség! - sóhajtanak fel a fiatalon elhunyt tengerentúli díva rajongói.

Az 1926 nyarán született szexbombának, Marilyn Monroe-nak napjainkban is világszerte vannak hívei. Igaz az amerikai díva lassan hat évtizede halott - csupán 36 esztendőt élt. Bezzeg jó egészségnek örvend a brit királynő és 99 éves férje, Fülöp herceg. Marilynről és Erzsébetről is elmondható: micsoda aktív pályafutások! Távolodva a londoni tróntól, most a festett szőke sztárra koncentrálunk, aki hajdan szenzációt jelentett. Vad erotikát árasztott magából és bájos humort. Monroe a háború után bukkant fel a filmvásznon.
Tony Curtis például élete végéig áradozott egykori partnernőjéről, pár hónapos szerelmi kapcsolatukról. A csábos leányzó nevét olyan alkotások öregbítették, mint a réges-régi Szerelmi fészek, az '53-as Szőkék előnyben, az 1959-es Van aki forrón szereti, majd a Kallódó emberek. Szülővárosában, Los Angelesben hunyt el – váratlanul. Monroe 1962-es halálát gyógyszer túladagolás okozta az orvosi jelentés szerint. Ám ezt azóta több könyvben, újságban, dokumentumfilmben kétségbe vonták. Eddig cáfolhatatlan bizonyíték nem került elő, hogy tragédiájának bármilyen köze lett volna a (szintén tragikus sorsú) Kennedy klánhoz fűzödő gyengéd viszonyához.


Fotó: -a-
Lap tetejére