RSS Feed

Closer - Stílusbravúr

Regös Gábor - 2020. 07. 30. 12:43:01 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Closer - Stílusbravúr

Közelebb/Closer (2004) amerikai film. Az egyik kedvencem az elmúlt húsz évben. Négy szereplős szinte “színdarab”. Van egy gyönyörű fiatal nő Natalie Portman, akit a film elején egy közúti baleset ér, és egy fiatal újságíró, akit Jude Law bekíséri a kórházba és már a taxiban beleszeret.

 Van még egy magányos orvos főszereplő, akit Clive Owen alakít, aki összejön Julia Roberts által megszemélyesített portré fotóssal. Meg is lenne a négy főszereplőnk, persze a cselekmény zseniális, lassú és körmönfont. Van benne csalás, varázslat, sok hazugság, álnokság és ostoba butaság, nyertesek és vesztesek. Ez egy különleges film, hiába múlt el a film bemutatása óta 16 év annyira aktuális, hogy ennél jobban nem is lehetne. A színészeket nagyon szerencsés kézzel választotta ki a rendező Mike Nichols. 
 Natalie annyira zseniális ebben a filmben, hogy szerintem ebben a moziban bizonyította be, hogy az egykori különleges Leon a profi c. filmben játszott azt hiszen akkoriban 12 éves volt, de egy fiatalabb lányt alakított felnőtt lett. Sőt bomba nő, akkora karizmával, ami lelógott a filmvászonról. Ha őszinte akarok lenni Jude Law és Julia Roberts is elhalványult Natalie és Owen páros mellett. Nem csak isteni a film, de állítom, hogy nagyon tanulságos is, ha én lennék, aki felelős a következő generációért, akkor kötelezővé tenném, hogy minden 18 éves körüli fiatal nézze meg. Szerintem talán jobban értenék egy kicsit a másik nemet. Nagyon szeretem kategória ez a film! Az adható 10 csillagból 9,6-ot adok rá.


Fotó: -a-
Lap tetejére