RSS Feed

Milliárdokat ad az állam Király Gábornak

hvg.hu - 2020. 07. 28. 17:53:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Milliárdokat ad az állam Király Gábornak

A kormány a 2019-es költségvetésből 426 millió, míg a 2020-asból 4 milliárd 78 millió forintot ad a Király Sportlétesítmény fejlesztésére, írja az Átlátszó, amely részleteket is közöl a beruházásról.A megyei lap arról is ír, hogy a fejlesztéseknek nincs vége, a következő lépés egy rehabilitációs központ felépítése lesz. Ez beruházás valósul most meg, méghozzá jelentős állami támogatásnak köszönhetően.

Az oknyomozó portál az uniós közbeszerzési értesítő alapján azt írta, hogy a Király Szabadidősport Egyesület vállalkozási szerződést kötött a „Király Sportegyesület és Kapusakadémia fejlesztés II. ütem – C épület és műfüves pálya és egyéb hozzá kapcsolódó feladatok elvégzésére”. A kivitelezőnek a beruházás keretében meg kell építenie a C épület Rehabilitációs épületét, szabadtéri, szabadidő és sportlétesítményeket kell kialakítania, valamint el kell végeznie a gépészeti és világítási munkákat.

Az Átlátszó azt írja, hogy miután az első pályázati kiírást visszavonták, az újabb felhívásra mindössze egy ajánlat érkezett, a Veres és Társai Kereskedelmi, Vendéglátó és Építőipari Korlátolt Felelősségű Társaságtól, ezt el is fogadta a kiíró.

A portál szerint a szombathelyi székhelyű cég nettó 1,38 milliárd forintért valósíthatja meg a beruházást, amelyhez alvállalkozók segítségét is igénybe veszik.

Ez az összeg a 45 fős, 1998-ban alapított Veres és Társai Kft. éves forgalmának többszöröse: tavaly 416, tavalyelőtt 671, míg korábban 504, illetve 163 millió forintos éves nettó árbevételük volt, az adózott eredményük pedig 4,8 és 133 millió forint között mozgott.

Az Átlátszó idézte a szombathelypont.hu-t, amely megemlítette, hogy „a beruházás az önerő mellett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – intézményi beruházások keretén belül, az Egyedi sportlétesítmény-fejlesztések körében kapott támogatást.”

A Napi.hu 2019 októberében számolt be a Magyar Közlöny alapján arról, hogy a szombathelyi Király Sportlétesítmény fejlesztésének második üteméhez 4 milliárd 505 millió forinttal járul hozzá a kormány (vagyis a magyar adófizetők). A határozat szerint a támogatást két részben kapja meg az egyesület: a tavalyi költségvetés terhére 426 millió forintot, míg az ideire 4 milliárd 78 milliót biztosítanak a Király Sportlétesítmény fejlesztésére.

Fotó: -a-
Lap tetejére