RSS Feed

Séfek fesztiváloznak Tihanyban

Freund Judit - 2020. 07. 28. 8:00:45 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Séfek fesztiváloznak Tihanyban

Széll Tamás (képünkön), Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor várják a közönséget a Séf Fesztiválon Tihanyban. A rendezvény étel-és italkínálatát a séfek közösen állították össze, akik személyesen is jelen lesznek a rendezvény különböző napjain.

Úgy tűnik végül idén sem kell lemondani a gourmet közönségnek arról, hogy együtt fesztiválozzon! Sztárséfekkel, exkluzív helyszínen, különleges kínálattal várják a hazai minőségi gasztronómia szerelmeseit a Séf Fesztiválon Tihanyban, a Belső-tónál augusztus 20. és 23. között.
A négy napos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja. A szervezők ígérete szerint a Séf Fesztivál Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek.

A rendezvény étel-és italkínálatát a séfek közösen állították össze, akik személyesen is jelen lesznek a rendezvény különböző napjain, hogy a napi kínálaton túl egy általuk az eseményre megálmodott és elkészített extra fogással, séf ajánlattal is kedveskedjenek vendégeiknek. 
„Amikor elkezdtük a program szervezését a négy séffel, arra kértük őket, hogy egy közös kínálatot állítsanak össze, melyben kizárólag kiváló minőségű magyar termékek és alapanyagok kerülnek felhasználásra” – kezdi a fesztivál kínálatának részletezését Pongrácz Péter, a fesztivál igazgatója és alapítója. „Minden nap ugyanazzal a reggeli kínálattal, ill. azonos ebéd és vacsora kínálattal várjuk a vendégeket. Az egyes séfek emellett egy-egy napon mindhárom étkezésen személyesen is megjelennek és az ebéd, ill. a vacsora menüjében egy séfajánlattal is kedveskednek vendégeinknek.”
A fesztivál első napján, augusztus 20-án érkezik így plusz fogásként Varju Viktor Vasi pecsenyéje mangalica papszeletből, hideg krumplisalátával, pénteken Segal Viktor étele a Mangalica csorba, szombaton Wolf András Mangalica pofa pörkölttel készül, a fesztivál zárónapján vasárnap pedig egy csodás desszert koronázza meg a programot, íme a Túrógombóc levendulás karamellizált sárgabarackkal, ahogy Széll Tamás készíti. 
Az idei egyetlen gourmet gasztrofesztivál helyszíne az egykori tihanyi apátsági majorság panorámával a Belső-tóra
„A rendezvény megalkotásával egy olyan, hazai viszonylatban egyedülálló programot kívántunk létrehozni, amely a minőségi időtöltésről, a testi-lelki feltöltődésről, a nyugodt, beszélgetős összejövetelek, a varázslatos természeti környezet, valamint az ízletes ételek és italok élvezetéről szól, a fenntarthatóság és környezettudatosság elveivel összhangban. Kicsit olyan hangulata lesz, mintha a barátaid látnának vendégül rusztikus nyaralójukban. Asztalok várják majd a látogatókat. Ebből a szempontból azért ez az élmény, a fogások számát tekintve is inkább olyan lesz, mint egy komolyabb reggeli vagy vacsora a szabadban” – meséli a fesztiválról a társalapító, Piringer Patrícia. 
A fesztivál különleges helyszíne az örökségvédelem részét képező egykori tihanyi apátsági majorság, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe, melyről csodás panoráma nyílik a tihanyi Belső-tóra. A fesztiválra érkezők parkolása a helyszín szomszédságában ingyenes. A szervezők nem csak a kínálatot, de a helyszíni szolgáltatások színvonalát tekintve is törekednek a minőségre és az exkluzivitásra a mintegy 3.000 nm-es területen, emellett a jelenlegi vírushelyzet is azt teszi indokolttá, hogy a belépés egyidőben csak korlátozott számú vendég számára legyen lehetséges. A jegyek megváltására ezért kizárólag online, elővételben van lehetőség, ezért arra biztatnak mindenkit, időben gondoskodjon magának a jegy beszerzéséről.
A FESZTIVÁL ÉTEL- ÉS ITAL KÍNÁLATA
Reggeli:
Tihanyi rántotta kolbásszal, mangalica kolozsvári szalonnával, kápiával, újburgonyával
Szalámis és sonkás-sajtos szendvics friss paraszt kenyéren kerti zöldekkel
Grillezett padlizsán tatár gluténmentes friss pékáruval 
Érlelt mangalica sonka paraszt sajttal
Mini kakaós csiga és lekváros batyu
Jégbe hűtött dinnyefalatok
Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
Mayer szörpök
Francois pezsgő
Kávé, ásványvíz, szóda
Ebéd-vacsora:
Grill ételek: 
Lassan sült mangalica tarja (pulled pork) félbarna parasztkenyérrel és kovászos uborkával
Pácolt mangalica oldalas hideg kapros vajtökfőzelékkel,
Meggyfán füstölt balatoni angolna savanyított rozmaringos gombafejekkel, 
Racklett paraszt sajt dinnyés, paradicsomos, tokaji balzsamecetes friss salátával
Zöldségnyárs mézes páccal kenegetve
Bogrács ételek: 
Tihanyi marha gulyás 
Lecsó mangalica grillkolbásszal
Cukkinis vega lecsó
Beregi csirkepörkölt krumplival 
Főtt kukorica sós vajjal
Fagylalt: Levendulás citrom, és Sós Karamell a Mihályi Patteserie kínálatából
Desszert: Erdei szedres pite és Tihanyi kavics a Mihályi Patisserie kínálatából 
Jégbe hűtött dinnyefalatok
Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
Mayer szörpök 
Francois pezsgő
a Bortársaság balatoni borai 
Kávé, ásványvíz, szódaFotó: -a-
Lap tetejére