RSS Feed

Futamot nyert Kovács Bálint

mti - 2020. 07. 27. 11:04:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Futamot nyert Kovács Bálint

Pályafutása első 1000 köbcentiméteres kategóriájú versenyét megnyerte Kovács Bálint, a H-Moto Team gyorsasági motorosa a nemzetközi Alpok-Adria Bajnokság Pannoniaringen rendezett hétvégi első fordulóján.

    A 18 éves versenyző, aki az augusztusban sorra kerülő Le Mans-i 24 órás viadalra készül, a cseh NEXT2Projekt csapat Yamaha R1-esével állt rajthoz a sorozat idénynyitóján a legnagyobb géposztályban, a Superbike-ban. Kovács az időmérő edzésen elért ötödik pozíciót váltotta futamgyőzelemre, majd a hétvége második versenyén harmadik lett, ezzel az összetett pontversenyben a második helyen áll.
    "Összességében nagyon jó bemutatkozás volt ez ebben a kategóriában különösen úgy, hogy ezen a pályán megfutott eddigi legjobb köridőmön is sikerült javítanom" - nyilatkozta a Kovács Bálint.
    A H-Moto Team másik versenyzője, Kakuszi Ádám a Supersport 300-as kategóriában a 15. helyről rajtolva ötödikként ért célba.
    A Supersport-világbajnokság hétvégén Jerezben sorra kerülő szezonnyitójára készülő Sebestyén Péter szombaton rajthoz állt a Supersport 600-as géposztályban, és a papírformának megfelelően meg is nyerte a versenyt.

Fotó: -a-
Lap tetejére