RSS Feed

Lékó Péter legyőzte a korábbi sakkvilágbajnokot

index - 2020. 07. 26. 12:45:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Lékó Péter legyőzte a korábbi sakkvilágbajnokot

A férfi sakkválogatott 2015-ben még bronzérmes volt, most a 26. helyre sodródott. Lékó Péter győzött a szombati ötödik fordulóban azon a tízfős online sakktornán, amely a negyedik állomása a világbajnok norvég Magnus Carlsen által kitalált és útnak indított, egymillió dollár összdíjazású sorozatnak, írja az MTI.

A Chess24 szakportál beszámolója szerint a magyar nagymester a 15 perces alapjátékidejű partikkal zajló, 150 ezer dollár összdíjazású Legends of Chess elnevezésű versenyen
A VOLT VILÁGBAJNOK INDIAI VISWANATHAN ANANDOT 3-2-RE GYŐZTE LE.
Az első partit Anand nyerte világossal, majd két döntetlent követően Lékó is a világos bábukat irányítva nyert és egyenlített.
Jöhetett az úgynevezett armageddon játszma, amelyben a világossal játszó Lékónak öt, a sötét figurákkal játszó Anandnak négy perc állt rendelkezésre, de utóbbinak már a döntetlen is elég lett volna a sikerhez. A magyar sakkozó azonban nyerni tudott, és megszerezte második győzelmét a tornán.
Lékó a keddi nyitókörben a ráadáspartit nyerve, 3-2-re legyőzte az ukrán Vaszil Ivancsukot, majd 2,5-1,5-es vereségek következtek: szerdán az orosz Peter Szvidlertől, csütörtökön Carlsentől, pénteken pedig a korábbi világbajnok orosz Vlagyimir Kramnyiktól.
A magyar sakkozó a vasárnapi folytatásban a holland Anish Girivel játszik. A szuperdöntővel záruló sorozat első és harmadik tornáját Carlsen, a másodikat az orosz Danyiil Dubov nyerte.

Fotó: -a-
Lap tetejére