RSS Feed

Filipovity Márkó olasz kosárlabdacsapatba igazolt

mti - 2020. 07. 25. 13:31:03 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Filipovity Márkó olasz kosárlabdacsapatba igazolt

A magyar válogatott Filipovity Márkó az olasz Victoria Libertas Pesaro kosárlabdacsapatban folytatja karrierjét. A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely gárdáját egy év után elhagyó - jövő csütörtökön 24. születésnapját ünneplő - kosaras az M1 aktuális csatornának elmondta: a következő szezonban topligában, de a magyarnál mindenképpen erősebb bajnokságban szeretett volna játszani.

    "Úgy voltam vele, ha kapok egy megfelelő ajánlatot, akkor belevágok. A Falcóval tavaly egy plusz egy évre írtam alá, próbáltak ott tartani, de így, hogy kaptam külföldről ajánlatot, nem volt opció, hogy maradjak" - nyilatkozta a kosaras.
    "A Pesaro mellett még egy német csapat volt képben. Az olaszok ajánlata azonban nagyon tetszett már a kezdetektől fogva" - közölte Filipovity, aki az olasz klubbal 1+1 évre szóló megállapodást kötött.
    "Úgy gondolom, hogy az olasz bajnokság színvonalát senkinek nem kell bemutatni. Egy olyan csapathoz megyek, amely a tabella alsó részében található ugyan, de bízom a sok játékpercben és abban, hogy meg tudom mutatni a képességeimet" - hangsúlyozta.
    Az olasz együttes az előző, félbeszakított bajnoki idényt egy győzelemmel és 19 vereséggel zárta, ezzel az utolsó, 17. helyen állt a tabellán.
    "Az, hogy tavaly hogyan szerepeltek, az a jövőképet illetően semmit nem befolyásol. Én legalábbis bízom a sikeres szezonban. A következő évben középcsapat szeretne lenni a Pesaro, ezt támasztják alá nyári igazolásai is. A csapat edzőjével még nem, csak az ügyvezetőjével beszéltem, aki elmondta, hogy a 3-as és a 4-es poszton számítanak rám" - mondta. 
    A közelmúltban Perl Zoltán és Vojvoda Dávid is légióskodott Olaszországban, Filipovity Márkó azonban egyik válogatott társ véleményét sem kérte ki, mielőtt aláírt volna az olasz klubhoz.
    "Szeretem a saját utamat járni, egyedül felfedezni a dolgokat. Ez eddig bejött, ezért maradok ezen az úton" - közölte.
    Elmondta: a csapat felkészülése augusztus 4-én kezdődik, 9-étől 24-éig pedig edzőtáborban vesznek részt.

Fotó: -a-
Lap tetejére