RSS Feed

Svájc: cuki a rinocérosz bébi

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 07. 26. 17:19:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Svájc: cuki a rinocérosz bébi

Új lakója van a zürichi állatkertnek. Tanda, a büszke, vaksi orrszarvú mama a nyár küszöbén adott életet Ushindinak. A kezdeti szem problémák elmúltával júliusban már a nagyközönségnek is bemutatkozott a „nagy pofájú”, szélesen mosolygó bájos borjú.

A svájciak új, egzotikus kedvence augusztus elején lesz három hónapos. A Zoo Zürich egyik legifjabb, lassan mázsás lakója, Ushindi vidáman futkározik tágas karámjában. A  „Lewa Savanne” afrikai hangulatot áraszt. Ezt a kánikulai klíma is segíti e hetekben – Európa szinte valamennyi állatparkjában. Tanda és vagány csecsemője naponta sárfürdőzik – a publikum örömére! A Kenyában és más régiókban kihalással fenyegetett négylábúak megmentésének, szaporításának  friss sikerét jelzi Ushindi jó egészségi állapota.

A két világháború között a békés alpesi mini államban megnyílt zürichi Zoonak napjainkban sok ezer kisebb-nagyobb lakója van. A 27 hektáros festői környezetben mintegy 380 féle állattal találkozhat a közönség. A park története a 20. század hajnaláig nyúlik vissza, midőn egy svájci származású politikus a fekete kontinensről egy oroszlán párost ajándékozott a német nyelvű településnek. A Zoo 1929 kora őszén tárta szélesre kapuit. Évente 1-1,5 millió látogatót fogad, ha a koronavírus, vagy más kór miatt nem kényszerül korlátozásokra a legendás közép-európai farm.

Fotó: -a-
Lap tetejére