RSS Feed

Balázs, a demagóg

Dalia László - 2020. 07. 28. 8:00:46 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Balázs, a demagóg

Sebestyén Balázs az egyik legnépszerűbb rádiós műsorvezető, sőt sikeres tévés is. Ám aki a reggeli műsorát hallgatja, amit Rákóczi Ferivel és Vadon Janival vezet a Radio 1-en, ott néha ugyanolyan otrombaságokkal találkozhat, mint ahogy az többször megesett Bochkorékkal is. Balázs legutóbb az öregekkel élcelődött és a háziorvosokat húzta le, hogy azok 5 ezerért bárkinek jogosítványt adnak.

Természetesen az merő ostobaság, hogy aki már elmúlt 70 az mind vak és süket, s szembe megy a forgalommal. Egyébként, akik az utóbbi hónapokban ugyanígy eltévesztették az irányt, mind fiatalabbak voltak. Balázs persze könnyen poénkodik, mert még jóval fiatalabb. Ám ha eléri azt a kort és hivatalból elveszik a jogosítványt, ahogy ő azt sugallta, akkor nyilván más lesz a véleménye. Azzal pedig megalázta a háziorvosokat, hogy azt állította, bárkinek aláírják az orvosi igazolását, amely a jogosítvány meghosszabbításához szükséges. Aligha csodálkozhatott el, hogy ez a demagóg eszmefuttatás kiverte a biztosítékot.Többször megesett mér vele, hogy az efféle ostoba gondolataiért utólag bocsánatot kellett kérnie. Ezúttal sem tehetett mást, ám az most olyan szánalmasra sikeredett, hogy joggal vonhatják kétségbe, tanult bármit is az esetből. Tehát jövő héten vagy azután számíthatunk újabb becsületsértésre, demagóg szónoklatra. Két társa pedig úgy tűnik, megy utána.

Persze, nekem se higgyenek el mindent. Lássuk csak Balázs mit is mondott. "Nekem az a feladatom, hogy pontosan azért fogalmazzak így, hogy sok komment érkezzen, mindenki megbeszélje, megvitassa, vitatkozzon. Nyilván kicsit demagóg voltam, azért fogalmaztam így, hogy kicsit felkapják, kicsit foglalkozzanak vele. Pontosan tudom ugyanakkor a statisztikákat: értem, hogy a fiatalok is problémásak...." Ezután közli, hogy ő nem szokott, nem is szeret magyarázkodni. És jól tudja, hogy hatvan pluszban minden régi Balázs show-nézőt elvesztett. Hát, ez az. Ezért próbálja utóbb azzal mentegetni magát, hogy csak rávilágított egy problémára és szerinte azért sarkosított, általánosított. Na ja, de ha a vezetésről van szó, akkor beszélhetnénk a 20-30 évesek gyakori baleseteiről, a női vezetők bizonytalankodásairól és az agresszív vezetők problémájáról. 

Egyről nem beszél Balázs, amire nem tanították meg, bárhol is tanulta a szakmát. A riporter, a műsorvezető felelősségéről, amely ma már hiánycikk, de mégis, aki ennyire jól fut és ilyen jól él a médiából, annak azért illene néhány alapszabályt megtanulnia. Poénokkal nem lehet elütni egy ostoba gondolatfüzért, ahogy ez esetben is tette, vagyis "A kor egy állapot, én is leszek annyi, de ha hülye vagyok már és nem olvasom el a 72-t a táblán, majd megkérem Vikit, hogy vágja ketté a jogosítványomat."

Fotó: -a-
Lap tetejére