RSS Feed

Irány az Adria?

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 07. 24. 12:57:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Irány az Adria?

Az álmoskönyvek szerint nem ajánlatos lopott terepjáróval vakációzni! A Németországban kölcsönzött 4,0 literes,V8-as, biturbó Mercit „elfelejtette” júliusban visszavinni a bérlő, ezért körözést adtak ki a mintegy 50 millió forintos verdára. Szlovénia felé gurulva bukkantak rá az osztrák zsaruk.

Kölnben hiába várt Mercedes G 500 típusú dzsipjére az a 48 éves férfi, aki pár nappal korábban adta bérbe álomautóját. A német hatóság a bejelentés és a nyomkövető alapján keresni kezdte a sok száz lovas terepnyűvőt. Felső-Ausztriában az osztrák kollégák egy sztráda ellenőrzés kapcsán akadtak rá a kockafazonú járgányra. Az 50 esztendős sofőr hamis autó papírjai nem voltak túl meggyőzőek. S a 49 éves hölgyutas bájai sem olvasztották meg a közlekedési rendőrök szívét!

A Szlovénia felé tartó párost Spital am Phyrnnél igazoltatták, majd röviddel később – immáron a luxus Merci nélkül – folytathatták gyalogosan az útjukat. Azt nem tudni, hogy időközben megérkeztek-e az Adriára, de a hírek szerint a dzsipet már visszakapta észak-rajna-vesztfáliai tulaja. Aki a jövőben (talán) kétszer is meggondolja majd, hogy kinek kölcsönözze ki nyolchengeres országúti rakétáját!?

Fotó: -a-
Lap tetejére