RSS Feed

KAP útravalója: Hülyéskedj csak fiam, apád volt ilyen

PONT - Újbudai Kulturális Magazin - 2020. 07. 21. 17:00:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

KAP útravalója: Hülyéskedj  csak fiam, apád volt ilyen

Az egykor papnak készülő, majd jogásznak tanuló, jogtörténetet és médiajogot tanító, végül stand-up comedy sztárrá lett KAP, alias Kovács András Péter gyakran emlegeti az általa irgalmatlan nagy életművésznek tartott édesapja neki szánt és a címben idézett mondását.

Legalább másfél órára úgy érzem, hogy közös nevezőre tudok hozni olyan embereket, akik amúgy lehet, hogy egymás torkának esnének - mondja Kovács András Péter, akinek stand-upos karrierje 2006-ban indult be, midőn Litkai Gergely felajánlotta neki a Dumaszínház pódiumát. Igaz, eleinte papnak készült, végül humorista lett belőle. Azzal vigasztalódott, hogy végül is a stand-up és az igehirdetés között van némi azonosság. 

A karantén idején az elsők között készített karanténdalt Litkai Gergellyel, a YouTube-on Karantényeket olvastak fel, szerenádot szervezett a Facebookon, melyre százhatvan férfiú jelentkezett. Képtelen volt tétlenül üldögélni a karanténban, nem érdekelte, lesz-e nézettsége vagy sem, az volt a fontos, hogy saját elméje épségének megőrzése érdekében készítsen akár videókat is. Vagy dalt írjon Szerelem a korona idején címmel. 

Fotó: jegy.hu
Lap tetejére