RSS Feed

Földes Eszter: Kitiltottak, mintha nem is léteznék

Újbuda - 2020. 07. 21. 13:00:31 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Földes Eszter: Kitiltottak, mintha nem is léteznék

Öt év után otthagyja a Karinthy Színházat Földes Eszter, akit még Karinthy Márton szerződtetett a budai teátrumhoz. Karinthy Márton halála után új tulajdonos, új vezetés érkezik a színházhoz, s bár tavaly ősszel felkérték művészeti vezetőnek, el is kezdte a munkát, de kiderült, nincs szükség a munkájára.

Senki nem közölte, hogy nincs szükség a munkámra, mert új vezetés érkezik - mondta Földes Eszter az Újbuda című kerületi lapnak adott interjújában. - Erre magam jöttem rá. Pedig én ezért a felkérésért, munkáért több szerepemet is visszaadtam, hogy legyen időm a színház dolgait intézni. Anyagilag is megkárosítottak, de ez számomra nem a pénzről szól. Kitiltottak a színház közösségi oldaláról, mintha nem is léteznék. Végül a saját közösségi oldalamon tettem közzé a nyilatkozatomat.

Földes Eszter azt is elmondta, hogy élete egyik legszebb korszakát töltötte el a Karinthy Színházban, ahol a Karinthy-szellemiség alapja a humánum és a szabadság volt. - Nekünk ezt a szellemiséget kötelességünk lett volna tovább vinni - tette hozzá Földes Eszter. - Legalább megpróbálni. Legalább ezt az évadot meg lehetett volna próbálni. Karinthy Márton lánya és a legjobb barátja azonban feladta a küzdelmet. Ez a Karinthy-szellemiség ellen menő cselekedet volt. Marcinak mindig az volt a vágya, hogy legalább negyven évadon át össze tudja tartani a csapatot a színház. Jelenleg viszont az a helyzet, hogy a színházi dolgozók közül már nyolcan felmondtak és a Hököm-projektet is távozásra szólították fel. 

(A Karinthy és Karinthy Nonprofit Kft. jelenlegi tulajdonosai a Magyar Teátrumi Társaság Egyesülettel tárgyalnak a színház sorsáról.)

Fotó: klubradio.hu
Lap tetejére