RSS Feed

Divat marad a kempingezés

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 07. 22. 9:23:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Divat marad a kempingezés

2020-ban nem augusztusban, hanem csak szeptember elején tárja {talán} szélesre a kapuit Európa legrangosabb kemping kiállítása. A legutóbbi Caravan Salon Düsseldorf rendezvénysorozatára mintegy negyedmillió látogató volt kíváncsi. A tizenhárom hatalmas csarnokban 600 stand várta az érdeklődőket.

A nyugatnémet városban 1989-ban szervezték meg a legelső közlekedési/turisztikai szakvásárt. A berlini fal 30 évvel ezelőtti ledőlése után a volt NDK - kempingezésben, nudizmusban világbajnok - polgárai is belekóstoltak a lakóbuszok/kocsik komfortjába. A sátrazásnak, vándorlásnak, túrázásnak komoly hagyományai vannak a német nyelvterületen. De jó is volt kiszabadulni a nagyvárosok szűk bérlakásaiból gyalog, biciklivel, mocival, netán egy kombi Trabanttal, vagy VW Käferrel!
A düsseldorfi, tíz napos buli 2019 kora őszén lehúzta a rolót, ám 2020 augusztusa helyett csak szeptember 5-től kerül ismét megrendezésre. A bő 210 ezer négyzetméteres Caravan Salon valamennyi korosztály számára tartogat meglepetéseket. Pláne, hogy mind többen nem csak üdülési - szezonális célból - vásárolnak, bérelnek guruló apartmanokat. Sokan a nagyvárosok égető lakáshiánya miatt költöznek be tartósan egy kempingbe, avagy parkolnak le hosszabb időre lakókocsijukkal saját, netán ismerősük telkére.

Fotó: -a-
Lap tetejére