RSS Feed

Európa: egyre több új Tesla

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 07. 22. 17:21:21 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Európa: egyre több új Tesla

Addig is, amíg 2021-ben legördül Kelet-Németországban az első Tesla széria a futószalagokról, a holland szomszédoknál és a Norvég Királyságban már ez a legkelendőbb típus. Örvendeznek a környezetvédők, noha a brandenburgi projekt megvalósítása érdekében 92 hektárnyi erdő esett áldozatul a zöldmezős beruházásnak!

A tulipánok földjén tavaly közel 30 ezer Tesla Model3 talált gazdára: félekkor mennyiséggel lett szintén arany érmes a Norvégiában ugyanez a tengerentúli elektromos autó. Európa más tájain a hagyományos benzines, illetve dízel modellek a kedvencek. Angela Merkel birodalmában noha 2020-ban megtorpant a járműszalonok forgalma, várhatóan így is kb. 3 millió új gépkocsit értékesítenek majd. 2019-ben – sokadszor – a VW Golf volt a sztár, melyből 204 ezer darabod adtak el.

Németország keleti szomszédjainál a ©koda Octavia a bajnok. Így van ez a lengyeleknél, a cseheknél és az osztrákoknál is. Sőt Svájcban is, noha korábban a „Made in/by Germany” négykerekűeket ajnározták. Franciaországban havonta átlag 10-12 ezer új Renault Clio kap rendszámot: Portugáliában is ez a bájus típus a kedvenc, igaz ott egész évben fogyott a fenti mennyiség! Spanyolországban havonta átlag 3 ezer Seat Leont értékesítenek, így ez a belföldi márka vezeti a toplistát.
Fotó: -a-
Lap tetejére