RSS Feed

Kanadai vezetőedző veszi át a Jegesmedvéket

mti - 2020. 07. 13. 17:39:17 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kanadai vezetőedző veszi át a Jegesmedvéket

Dave Allison személyében kanadai vezetőedző irányítja a következő szezonban a szlovák jégkorongligában (Tipsport) induló DVTK Jegesmedvék csapatát. A klub honlapjának hétfői beszámolója kiemeli, a 61 éves szakember pályafutása során több észak-amerikai ligában, így az NHL-ben és az AHL-ben is dolgozott, de megfordult Németországban is.

A klub honlapjának hétfői beszámolója kiemeli, a 61 éves szakember pályafutása során több észak-amerikai ligában, így az NHL-ben és az AHL-ben is dolgozott, de megfordult Németországban is. Az NHL-ben megbízott vezetőedzőként 1996-ban irányította az Ottawa Senators csapatát. Legutóbb a német harmadik ligás Deggendorfer SC csapatának volt a vezetőedzője, korábban játékos-megfigyelőként is dolgozott.
    "A stílusunk alapja a gólszerzés lesz, ehhez pedig a lehető legtöbbet kell birtokolnunk a korongot. Amikor nálunk van, akkor kapura törően fogunk játszani, korongvesztés esetén pedig kontrollálnunk kell a játékot, hogy minél hamarabb visszaszerezzük a játékszert" - fogalmazott a DVTK honlapján az általa elképzelt játékstílusról Allison. A tréner szerint a fiatal magyar játékosok számára adott lesz a lehetőség, hogy kiharcolják a helyüket a csapatban, szeretné belőlük a lehető legtöbbet kihozni.
    A DVTK vezetősége múlt kedden jelentette be, hogy a csapat a következő szezonban is a szlovák élvonalban szerepel.

Fotó: dvtk.eu
Lap tetejére