RSS Feed

Továbbra is hódít a vadító macskaszem

M. A. - 2020. 07. 15. 8:33:07 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Továbbra is hódít a vadító macskaszem

A macskaszem lényegében soha nem ment ki a divatból: bármi is volt az elmúlt évtizedek aktuális trendje, szépségideálja, a nők rajongtak a csábos macska-tekintetért. A felfelé ívelő szemeket Bella Hadid modell tette újra nagyon népszerűvé, világszerte próbálják rajongói ugyanazt a hatást elérni – akár műtétet is vállalnak érte.

Van azonban egy módszer, amivel műtét nélkül is tartósan elérhető a vágyott, különleges szemforma – erről Dr. Széchenyi Kornél, orvos-esztétikai specialista, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője mesélt.

Napjainkban újra berobbant a „Foxy eyes” a divatba, igaz, a nők mindig is szerették a macskaszemeket, amit leginkább különböző sminkelési technikákkal próbáltak elérni. Mióta Bella Hadid megjelent a színen, a különleges szemformáját egyre többen szerették volna lemásolni. A világ legszebb nőjének választott 23 éves modell mandulavágású szemeit remekül hangsúlyozza sminkkel is, ami optikailag még „húzóttabb” hatást kelt.

„Ha a sminknél tartósabb megoldást szeretnénk, és biztosra mennénk az eredményt illetően, akkor kétféle megoldás létezik: egyrészt a mandulavágású szemformát elérhetjük műtéttel blepharoplasztika és/vagy canthoplasztika által. Mint a műtétek többsége, ezek is többhetes lábadozási idővel és némi kockázattal járnak, de jó hír, hogy ma már kíméletes, esztétikai beavatkozással is elérhetjük a vágyott macskaszemet, méghozzá PDO szálakkal” – árulta el a szakember.

A szálbehúzást az orvos-esztétikában hosszú ideje használják már az arc és a nyak feszesítésére, de macskaszemet is el lehet érni vele. A beavatkozás mindössze néhány percet vesz igénybe, és minimális kényelmetlenséggel jár. A tűszúrásnyi seb hamar gyógyul, másnap akár már sminkelhetünk is rá. A hatás nem tart örökké, de a szálaknak van még egy pozitívuma: ahol felszívódnak, a szervezet kollagént termel, ami hosszú távon is tartósan javítja a megjelenést.

 


Fotó: Instagram/Bella Hadid
Lap tetejére