RSS Feed

A foci nem lehet ellenzékben

Dalia László - 2020. 07. 08. 8:00:03 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A foci nem lehet ellenzékben

A magyar kormány propaganda gépezete kiválóan működik, csak akkor idéznek egy külföldi statisztikát, ha az ránk nézve kellemes, ha véletlenül mégsem az, akkor pedig rendesen megróják a a keresztény kultúrát védő magyar kormány elleni összeesküvőket. Itthon sincs ez másként, csak jó hírek vannak, fociban pedig verjük a világot, csak a világ nem tud róla.

És tényleg. már az MLSZ, vagyis a magyar foci legfőbb szerve sem tudja követni, mi minden történik e kis hazában, hogy a labda mindig felénk guruljon. A minap ismét törvényt hozott a parlament, mert volt egy kis joghézag, vagyis inkább a magyar focit akadályozó jogszabály, amely miatt a PMFC bajban volt. Most már nincs gond, a néhány évvel ezelőtti csődöt semlegesítették, s új tulajdonosa lehet a klubnak. Épülhet új stadion, a miniszterelnök áldását adta és az immár NB II-es klub mindent kap majd, pénzt, paripát, fegyvert, mert hát a fránya önkormányzatra nem lehet számítani, az ellenzéki kézbe került. Lassan most már meg kéne szüntetni az ellenzéki csoportosulásokat, mert még a focikapu előtt is keresztbe feküdnek, s ez tűrhetetlen.

A DVSC viszont kiesett. Ez nem eshet meg az új fővárossal, Kósa szülőföldjén. Szima Gábor tulaj, aki a kaszinókból tudta fedezni a klub költségeit, hiszen hála a kormánynak, adózni sem kellett a zsetonok után, rosszul végezte a dolgát. Most ő is ment, s maga az önkormányzat vette meg a klubot. És még mondja valaki, hogy a kormány le akarja alázni, csődbe vinné az önkormányzatokat. A DVSC fenntartása évente több milliárdba kerül majd a városnak, tehát van ott pénz. Vagy ha nincs, majd lesz. A foci nem lehet ellenzékben.

 Kuttor Attila, az egyik legjobb magyar edző viszont ráfázott a sompolygásra. Két millió forintjába került, hogy kifakadt. Úgy gondolta, hogy nyomják Krahácsot, s a Mezőkövesdet büntetik a bírók. Na, erre már az MLSZ sem volt rest,  kicsit megnyomták a  ceruzát. A Mezőkövesd lobbi ereje egyelőre gyenge, egy államtitkár ide kevés, a magyar focit akadémiai szinte játsszák. Legalább is papíron.

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére