RSS Feed

Csehek és magyarok szlovák cégekben

ujszo.com - 2020. 06. 29. 17:00:15 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Csehek és magyarok szlovák cégekben

A világjárvány ellenére idén tovább nőtt az érdeklődés a külföldiek részéről a szlovákiai cégalapítás és cégfelvásárlás iránt. A szlovákiai cégek közül több tízezer vállalkozás köthető külföldi tulajdonosokhoz, akik között a csehországi és magyarországi cégek, magánszemélyek dominálnak - írja a pozsonyi Új Szó Online.

A külföldi tulajdonossal is rendelkező szlovákiai cégek közül a legtöbb továbbra is cseh érdekeltségű – derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő társaság legújabb toplistájából.

A csehek az idei év első öt hónapjában 864 céget alapítottak Szlovákiában, ami történelmi csúcsnak számít, 316-tal nőtt azonban a magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező cégek száma is”– nyilatkozta lapunknak Petra ©těpánová, a Bisnode elemzője. Jelenleg így több mint 12 ezer szlovákiai cégnek van cseh, csaknem 11 ezernek pedig magyarországi tulajdonosa. - A csehek elsősége nem meglepő, hiszen a cseh tulajdonban levő szlovákiai cégek jelentős része még Csehszlovákia széthullása előtt jött létre, és nem elhanyagolható a két nyelv közelsége sem. Magyarország legnagyobb előnye szintén a közelsége, és persze az is, hogy Szlovákiában nagyszámú magyar kisebbség él, a határ menti övezetben így sok, magyar tulajdonban levő társaságot találhatunk.

Fotó: merce.hu
Lap tetejére