RSS Feed

Strandetikett

Kibédi Varga Katalin - 2020. 06. 30. 8:50:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Strandetikett

Létezik ilyen egyáltalán? Vakáció közben, amikor örülünk, hogy végre megszabadulunk a kötöttségektől – amikor nem kell dolgozni mennünk és a gyerekeknek sem iskolába –, kell-e az illemszabályokra gondolnunk? Milyen magatartás zavarhatja nyaralótársaink nyugalmát? A strandetikett szabályai rendkívül egyszerűek, ennek ellenére sokan nem tartják be azokat.

A parton sem kell mást tennünk, mint figyelni egymásra, és tekintettel lenni a többi strandolóra.
Soha ne szemeteljünk! Különösen a dohányosok figyelmét szeretném felhívni arra, hogy mennyire kellemetlen leteríteni a törölközőt a csikkekkel teleszórt fűre. A vakációnk megkezdése előtt érdemes beszerezni egy hordozható, fedeles hamutálat. Sok bosszúságtól kímélhetjük meg ezzel nyaralótársainkat. Különösen figyeljünk gyermekeinkre! Természetesen elsősorban a biztonságuk érdekében, de azért is, hogy játékukkal, labdázásukkal ne zavarják meg mások nyugalmát, pihenését.
Ne legyünk hangosak! Kérdezzük meg a közelben lévőket, hogy lehalkítsuk-e a rádiót, illetve a családi vitákat is inkább otthon oldjuk meg, hiszen azok nem tartoznak másokra. Ne bámuljunk meg senkit! Ez különösen érvényes a felsőrész nélkül napozó hölgyek esetén. Öltözzünk fel! Tiszteljük meg egymást azzal, hogy felveszünk egy trikót, strandruhát vagy akár csak magunk köré tekerünk egy nagy kendőt, amikor sorban állunk a parton az étkezdénél.


Fotó: -a-
Lap tetejére