RSS Feed

A szív hídjai

Regös Gábor - 2020. 06. 30. 12:46:48 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A szív hídjai

A szív hídjai/ The Bridges Madison County (1995) amerikai film. A két főszereplő már akkor is bombabiztos sikert ígért. Az akkoriban 45 éves Meryl Streep/Francesca Johnson és Clint Eastwood/Robert Kincaid aki akkoriban 65 éves volt és pályájuk csúcsán voltak. Egyébként Clint is rendezte a filmet, nemcsak az egyik főszerepet játszotta el.

Az egyik nyitó jelenetben, amikor a film története szerint először találkozik Francescaval, mert útbaigazítást kér  egy fotózandó hídhoz, mivel Robert egy fotóst játszik. Beülnek a férfi teherautójába és elkezdődik a csoda, mert az egész film olyan, mint egy gyönyörű ékszer. A két színész annyira jó együtt, hogy megáll az eszem, hogy lehetséges ez..mert persze tudom, hogy ez csak egy film volt..de annyira jó lenne, ha ilyen velem/velünk is megtörténhetne néha! Míves, finom, lassú, mestermű. 
A történet egyszerű, Francesca pont egyedül van otthon, amikor a fotós megérkezik, mivel a férje, és a 2 gyereke éppen elutaztak pár napra. A nőnek hiába van férje, 2 gyereke..mégis igen magányosnak tűnik, hát meghívja Robertet, hogy maradjon a házba, amíg dolgozik és elkészülnek a fotók a különleges fedett hídról. Francesca az egész életéről naplót írt, amit a gyerekei megtalálnak halála után és közösen elolvassák Francesca titkos 4 napjának a történetét is... 
Nem szégyellem, sokat sírtam ezen a mozin, mert hogy stílszerű legyek szíven ütött ez a történet, pedig sokadszor láttam. Ha szabad ilyet, akkor a kötelezően megnézendő kategóriába sorolnám ezt a gyöngyszemet. Az adható 10 csillagból 9,6-ra értékelem.

Fotó: -a-
Lap tetejére