RSS Feed

Törölték a női kézilabda BL budapesti döntőjét

hvg.hu - 2020. 06. 27. 13:06:44 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Törölték a női kézilabda BL budapesti döntőjét

Törölték a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét – írja a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a közleményben. A döntést a világegészségügyi helyzet alakulásával indokolta az EHF. A Bajnokok Ligája csúcseseményét eredetileg május elején tartották volna Budapesten, a Papp László Sportarénában, akkorról tolták szeptember 3-6. közé. A

Horváth Gabriella, az Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára, azt mondta a döntés után, hogy
nem tudunk mit tenni, mint alkalmazkodunk a kialakult helyzethez, és elfogadjuk az EHF döntését, még akkor is, ha folyamatosan arra készültünk és azért dolgoztunk, hogy szeptemberben vagy esetleg később meg tudjuk rendezni a BL-végjátékot.”

Azt is hozzátette, hogy csalódottak és nagyon sajnálják, hogy le kell mondaniuk az eseményről, amely mind a Győri Audi ETO, mind a magyar szurkolók és a magyar kézilabda számára hagyományosan az év egyik csúcseseménye.

Az elmúlt három évben a Győri Audi ETO nyerte a női kézilabda BL-t.

A férfi final four esetében még van remény, jelen állás szerint december 28-29-én tartják majd meg. A legjobb négy csapat eredetileg május 30-31-én mérkőzött volna, ám az EHF márciusban augusztus 22-23-ra halasztotta a finálét, amelyet most még tovább tolt. A helyszín, Köln, nem változott.


Fotó: -a-
Lap tetejére