RSS Feed

Újraindul a 150 éves Budavári Sikló

BKV Sajtó - 2020. 06. 24. 18:20:03 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Újraindul a 150 éves Budavári Sikló

2020. július 1-jén újra elindul Budapest legendás párosa: Margit és Gellért, a Budavári Sikló két kocsija. Az utasiknak a veszélyhelyzet ideje alatt le kellett mondaniuk arról, hogy a főváros panorámáját ebből az igazán különleges szemszögből, a Gellért hegy oldalán felsikló járműről tekinthessék meg.

2020. július 1-jén újra elindul Budapest legendás párosa: Margit és Gellért, a Budavári Sikló két kocsija. Utasainknak a veszélyhelyzet ideje alatt le kellett mondaniuk arról, hogy a főváros panorámáját ebből az igazán különleges szemszögből, a Gellért hegy oldalán felsikló járműről tekinthessék meg. Most azonban nemcsak újra látogatható a Sikló, de egyedülálló újranyitási akciónk keretében minden utasunk gyermekjeggyel veheti igénybe az évfordulóját ünneplő közlekedési eszközt.

 

 

150 éve, 1870-ben adták át az akkor Budai Hegypályának nevezett Budavári Siklót, a világ második hasonló közlekedési eszközét. Az évfordulóról márciusban méltó módon megemlékeztünk, azonban a járványhelyzetre való tekintettel mostanáig kényszerpihenőre küldtük a hegyi kocsikat. Az UNESCO világörökség részét is képező különleges közlekedési eszköz egyedülálló dunai panorámájával ma is a főváros egyik közkedvelt látványossága, ahonnan egyedi képét mutatja a város.

 

Csodálják meg a páratlan dunai panorámát egy gyermekjegy áráért!

Az egyirányú menetjegy ára 700 Ft, a retúrjegy 1.100 Ft-ba kerül.

Az akció visszavonásig érvényes.

 

Nyitvatartási idő: minden nap 7:30 - 22:00 óra között.

(minden páratlan hét hétfőjén a karbantartás ideje alatt nem üzemel)

 

A járványhelyzetre való tekintettel kérjük, tartsák be az aktuális óvintézkedéseket! 

 

A jubileum alkalmából, a Budavári Sikló 150 éves évfordulójára a Magyar Posta Zrt. által kiadott bélyeg és első napi boríték látható. Kapható a nagyobb postákon és az eshop.posta.hu internetes oldalon.

 
Fotó: welovebudapest.com
Lap tetejére