RSS Feed

A Budapesti Fesztiválzenekar - On the Road

mix - 2020. 06. 24. 17:35:43 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Budapesti Fesztiválzenekar - On the Road

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) megállíthatatlanul készül az új szezonra: mától már nem csak hagyományos bérletet, de jegyet és szabad bérletet is árulnak hangversenyeikre. Az együttes augusztustól újabb nagyszabású tervekkel szeretne visszatérni a koncertéletbe, melyeket zeneigazgatójuk, Fischer Iván ismertet.

Június 24-től már jegyet és szabad bérletet is vásárolhatnak a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjeire. Aki a szabad bérlet mellett dönt, minden kötöttség nélkül válogathatja össze, mikor és milyen koncertekre szeretne eljutni a 2020–21-es szezonban, a vásárlás végén pedig kedvezmény is jár. A részleteket itt találják. 

A Fesztiválzenekar részletes menetrendet dolgozott ki arról, hogyan szeretnének visszatérni a világjárványt követően a megszokott koncertéletbe, melyet most zeneigazgatójuk, Fischer Iván oszt meg a közönséggel.  

„A Budapesti Fesztiválzenekar is arra kényszerült, hogy szüneteltesse zenekari koncertjeit a járvány alatt. Mégsem pihentünk: zenekarunk összes tagja részt vett a 70-nél több online Karanténesten és az élő Szerenádokon. A szükségből erényt kovácsoltunk, és szinte pillanatok alatt átalakítottuk zenekarunkat kamarazenei társulattá. Köszönöm és gratulálok minden muzsikusunknak és munkatársunknak, akik ebben a nehéz időszakban ilyen sikerrel helytálltak!

Most szeretném menetrendünket nyilvánosságra hozni, azt, hogyan tervezzük a visszatérést a szokásos koncertéletbe. Bízunk abban, hogy a nyár végétől lépésenként helyreállíthatjuk a koncertezés korábbi gyakorlatát.

Hacsak egy új hullám nem kényszerít minket terveink módosítására, augusztus 10-től átnevezzük a Karanténesteket Nyári Kamaraestekre, mert azokra az online közvetítés mellett már kis élő közönséget hívunk.

Augusztus 30-án ünnepeljük a koncertélet újraindulását. Hogy kifejezzük ezzel kapcsolatos örömünket és tisztelettel adózzunk a Beethoven-év előtt is, előadjuk egy szabadtéri koncert keretében a Hősök terén a jubiláló szerző 9. szimfóniáját. Erre a Fővárossal együtt rendezett nagyszabású hangversenyre cseh, szlovák, osztrák, román és magyar kórusokat hívunk, hogy együtt énekeljenek és együtt ünnepeljenek. Az ingyenes koncertre több ezer hallgatót várunk szeretettel – töltsék meg a Hősök terét, ünnepeljenek velünk!

Rendszeres, remélhetőleg újra telt házas koncertjeink Budapest hangversenytermeiben szeptember 10-én indulnak újra. Ebben a hónapban kerül sor az Európai Hidak fesztiválra is, amelyet a Müpával karöltve most Nagy-Britannia zenéjének szentelünk, mert szeretnénk, ha szoros kulturális kapcsolataink fennmaradnának a Brexit után is. Első zenekari turnénk Svájcba viszi el a zenekart, ezután az eredeti terveknek megfelelően megtartjuk az októberi Vicenzai Operafesztivált. Novemberben Kínában koncertezünk, több nagyváros mellett Vuhanba is ellátogatunk

Fotó: fidelio.hu
Lap tetejére