RSS Feed

"Dzsudzsák méltó rá"

index - 2020. 06. 23. 8:58:11 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Dzsudzsák Balázs május elején tért vissza Magyarországra az Egyesült Arab Emírségekből a külügyminisztérium segítségével. Ekkor derült ki, hogy a magyar válogatott csapatkapitányként diplomata-útlevéllel rendelkezik. A Demokratikus Koalíció képviselője, Vadai Ágnes Magyar Levente miniszterhelyettesi államtitkárnál kérdezett rá, hogy miért kapott Dzsudzsák diplomata-útlevelet.

A járványügyi előírások szerint két hét házi karantén várt volna Dzsudzsákra hazatérése után, de Orbán Viktor fotója  lebuktatta , hogy ezt nem töltötte le. A focista később az egyik Magyar Kupa-elődöntőn is feltűnt Szijjártó Péter külügyminiszter társaságában, majd a Deák téri kettős gyilkosság miatt szerveződött tüntetésen is megjelent; a Magyar Nemzet cikke szerint ő nyugtatgatta az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) épülete előtt összegyűlt szélsőjobbos szurkolókat. 

A 109-szeres válogatott Dzsudzsák jelenleg az al-Ain játékosa, a jövője még bizonytalan. A klub nemrég arról számolt be, hogy mást keresnek a posztjára, az edző nem számol a magyar játékossal. Dzsudzsák 2016 óta játszik az Egyesült Arab Emírségekben, előbb az al-Vahda, majd pedig az Ittihad Kalba játékosa volt, télen került mostani csapatához, az al-Ainhoz. A koronavírus-járvány miatt lefújták az Egyesült Arab Emírségek bajnokságát, nem hirdetnek bajnokot idén.


Fotó: -a-
Lap tetejére