RSS Feed

Hoppál is szereti a rasszista mémet

24.hu - 2020. 06. 19. 9:10:14 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hoppál is szereti a rasszista mémet

A képen egy fekete férfi, körülötte Nike-, Gucci- és Louis Vuitton-cuccok, felette pedig a felirat: „Martin Looter King”.A looter angolul fosztogatót jelent, Martin Luther King pedig az afroamerikai polgárjogi mozgalom egy vezető személyisége volt, aki a faji megkülönböztetés elleni küzdelméért Nobel-békedíjat kapott, majd merénylet áldozata lett. A mém Hoppál tetszését is elnyerte.

A rasszista mém megosztója posztjában jelzi, tudja, hogy ezért harminc napra letilthatja a Facebook, de annyira szellemesnek tartja a képet, hogy mint írja, „ezt muszáj”.

A kommentek között aztán egy ismerős arc is feltűnik, Hoppál Péter, a Fidesz parlamenti képviselője, volt kultúráért felelős államtitkár, jelenleg kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztos, aki szerint mindez

kolosszális!!!

Hoppálnak amúgy is eléggé nyomja a bögyét, ami mostanában Amerikában és más nyugati országokban történik, két napja azon méltatlankodott, hogy „az amcsi és a német rendőrök letérdelnek az őket is gyalázó antifa tüntetők, fosztogatók, gyújtogatók előtt”.

Korábban egyébként gondja volt egy középiskolásoknak szóló érzékenyítő programmal, a hóesésben a globális felmelegedés cáfolatát látta, az évtized beszédének nevezte, amikor Kövér László kommunista gyilkosokhoz hasonlított ellenzékieket, több gyermektelen európai vezető közös képét pedig úgy kommentálta, hogy „nekik nem számít a jövő, a haza, Európa, a keresztény kultúra”

Fotó: hirado.hu
Lap tetejére