RSS Feed

Karanténnaplót írt Feri, a kétkezi munkás

Koczka Máté, Mixonline.hu - 2020. 06. 10. 14:16:11 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Karanténnaplót írt Feri, a kétkezi munkás

Bár a Feri naplója a karantén idején című könyv borítóján a Feri keresztnév a csali, a kötetet azonban Orosz György humorista írta, aki az ő karanténja ötven napjának történéseit dolgozta fel. Íme, a hazai karanténirodalom első produkciója, ha úgy tetszik, itt a Karantén ötven árnyalata.

Pénteken mutatják be a koronavírus járványról született első magyar nyelvű könyvet amely a karantén  ötven napos időszakát dolgozza fel napló formájűban. A humorral teleszőtt, fiktív, de a napi történésekre reagáló könyvet Orosz György humorista jegyzi.


A kötet főszereplője Feri, egy kétkezi munkás, aki vidéki otthonában vészeli át a kijárási korlátozást feleségével és gyermekeivel. Az ő szemüvegén át mutatja be a szerző a karantén legjellemzőbb mozzanatait, a higiénikus bevásárlást, a párkapcsolati gondokat, a maszk és gumikesztyű kezdeti hiányát, a munkahelyek elvesztését, a digitális oktatás nehézségeit és a beszűkült élethelyzet okozta szorongásos tüneteket. A történetek mindenkinek ismerősek lesznek, hiszen az író és hőse, Feri, ugyanazt és ugyanabban az időben élte át, amit, és amikor az olvasó.

A rendhagyó humorális karanténnapló bemutatása stílusosnak ígérkezik, hiszen az eseményt igyekeznek a legbiztonságosabb módon megrendezni az egyik budapesti üzletközpont autósmozijában.  A meghívottak a saját autójukból nézhetik végig a programot, melynek házigazdája Németh Kristóf színművész lesz, a könyvet  pedig Maksa Zoltán, Karinthy-gyűrűs humorista mutatja be a közönségnek.

Arról nem kaptunk hírt, hogy a bemutató közönségének ki kell-e töltenie vírustesztet és a szerző, Orosz György maszkban, gumikesztyűben, a szociális távolságot kijátszva-e, de folyamatosan fertőtlenített tollakkal, autóról autóra járva dedikálja-e a karanténjának ötven árnyalatát. Az bizonyosnak látszik, hogy a kötete nem szürkében játszik  majd.

Fotó: jegy.hu
Lap tetejére