RSS Feed

Valencia: nyári, forró mustra

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 05. 26. 17:08:34 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Valencia: nyári, forró mustra

Aki nem jutott el Frankfurtba, Brüsszelbe az számos ott debütált négykerekű modellel ismerkedhet meg Spanyolországban. A dél-európai monarchiában június 26-án tárja szélesre a kapuit (talán) a „Feria Automóvil València” elnevezésű jármű seregszemle.

A napsütötte, 2,5 milliós spanyol kitötőváros tizenkettedik alkalommal házigazdája a nemzetközi jármű parádénak. A koronavírus terjedése miatt tavasz helyett csak nyáron kerül megrendezésre  a „Feria Automóvil València”. Ez az új kocsira vadászó magyar turisták számára is izgalmas programot jelenthet. A Seat szülőföldjén a show standjain a belföldi márkák társaságában ott lesznek a legfrissebb Audik, Mercik, BMW-k és Volkswagenek is. Mint emlékezetes a VW Käfer utódja lett a 70-es évek derekán a Golf. A kategóriájában azóta is már-már legyőzhetetlen, itáliai dizájnt nyugatnémet technikával ötvöző kompakt kocsi nyolcadik nemzedéke 2019 őszén debütált Frankfurtban, majd idén Bécsben.

A Volkswagen rajongókat egyszerre ejti ámulatba a benzines újdonság, s annak környezetbarátabb testvérmodellje, az ID.3-as. A „zöld szívű” autósok számára logikus döntés lenne 2020-ban az elektro-VW-t megrendelni. Ám míg a hagyományos, új Golf már 18-20 ezer euróért a miénk lehet, a csinos ID.3-as, némi extrával akár kétszer annyiba is kerülhet. Vajon alternatívát jelent-e az elektromos Opel Corsa, netán a Dacia környezetbarát, csendes verziója? A Spanyol Királyságban minden kiderül!   

Fotó: -a-
Lap tetejére