RSS Feed

Eurovíziós Dalfesztivál koronavírus idején

Khaleej Times - 2020. 05. 18. 13:00:42 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Eurovíziós Dalfesztivál koronavírus idején

Eurovision: Europe Shine A Light címmel került sor arra a kétórás show-ra, amelyet a világjárvány miatt elmaradt Eurovíziós Dalfesztivál helyett rendeztek és amelyet több mint negyven országban sugároztak. A show természetesen nem verseny volt.

Szombaton este rendezték volna meg Rotterdamban az Eurovíziós Dalfesztivál idei döntőjét, amelyet a világjárvány miatt már hónapokkal korábban lemondtak a szervezők, akik a verseny helyett Eurovision: Europe Shine A Light címmel két órás showműsort rendeztek online, s természetesen verseny nélkül. 

A show az európai városok elhagyatott utcáinak, tereinek montázsával nyílt meg, majd a rotterdami kikötővárosban lévő Ahoy kongresszusi központot mutatták, melynek egy részét járványkórházzá alakították át. A program a korábbi kedvencek, valamint az előadóművészek fellépésével és személyes üzeneteivel folytatódott. A show végén bejelentették, hogy Ahoy és Rotterdam ad otthont a 2021-es Eurovíziós Dalversenynek.

A szombati show a korábbi kedvencek, valamint az előadó művészek fellépéseivel, akik az 1997-es győztes dal, a Love Shine a Light együttes előadása volt, részt kellett venniük az idei versenyen. Johnny Logan, az ír versenyző indította a programot 1980-as nyertes dalával. A svéd Måns Zelmerlöw a Heroes című 2015. évi dalát adta elő, amelyet a vírus elleni küzdelemben dolgozó egészségügyiseknek ajánlott. 

Svédország egyik legfényesebb zenei sztárja, Bborn Ulvaeus, az abba, tiszteletére adta a versenyt, amely őt és a zenekarot világhírűvé vált, miután a Waterloo dalát 1974-ben nyerték.

"Ez továbbra is a TV-év egyik leginkább örömteli eseménye és annyira leszerelően európai" - mondta egy rögzített videoüzenetben. "Ez lehetővé teszi, hogy elkerülje magát és boldog legyen - még egy darabig elfelejtheti a koronavírust."

Fotó: youtube.com
Lap tetejére