RSS Feed

Egyszerű kezelés migrénre és a fejbőr izzadásra

M. A. - 2020. 05. 22. 8:39:56 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Egyszerű kezelés migrénre és a fejbőr izzadásra

A fejbőr izzadása nagyon kellemetlen tud lenni, ezt pedig főleg azok tapasztalják, akik rendszeresen sportolnak, és minden egyes edzés után kénytelenek az izzadás miatt hajat mosni.

Már egy közepes tempójú kardio-edzés után is lehet csurom vizes a hajunk, és több szabadidős tevékenységről is le kell mondanunk, ha nem tudunk beiktatni egy alapos hajmosást a mozgás után.  Dr. Széchenyi Kornél, orvos-esztétikai specialista, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője elmesélte, mi az a módszer, ami segít, hogy ne kelljen a tökéletes frizura és a sportolás között választani.

A botoxról mindenkinek az arcfiatalítás jut rögtön eszébe, azonban számos más területen is hasznát lehet venni az orvos-esztétikában. Tökéletes megoldás lehet például akkor, ha sportolás közben nagyon izzad a fejbőrünk, és szeretnénk ettől jó időre teljesen megszabadulni, vagy ha elegünk van abból, hogy a nyári napokon hamar oda a gondosan beállított frizura. A hajas fejbőr botoxszal történő kezelése, azaz a skalp botox vagy blowtox egyre székesebb körben válik ismertté, és teljesen biztonságos: évek óta alkalmazzák már a migrén kezelésében is. 

"A blowtox célja, hogy lelassítsa az izzadást edzés közben, ezáltal pedig nem lesz vizes a haj, megmarad a beállított frizura. A páciensek igényei alakították ki ezt a módszert, mivel egyre több embert kezdett zavarni, hogy a mozgás után folyton extra időt kell a hajával is foglalkozni. A botoxot korábban más területeken is alkalmazták már sikeresen az izzadás csökkentésére" – mondta Dr. Széchenyi Kornél.

A szakember elmondása szerint kétféle fokozott-izzadás típus létezik: elsődleges, ami egy szervezeti állapot, és másodlagos, ami egy külső tényező vagy gyógyszer által előidézett mellékhatás miatt alakul ki. A beavatkozás nagyjából 15 percet vesz igénybe, a hatása viszont akár 6 hónapig is eltarthat. Külön pozitívum, hogy a fejbőrbe fecskendezett botox a hajhagymáknak is jót tesz, a kezelés hatására a hajkorona dúsabb és vastagabb lesz.

 


Fotó: purecom
Lap tetejére