RSS Feed

Tavaszi toplista

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 05. 19. 8:55:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

  Tavaszi toplista

Márciusban, áprilisban is a Volkswagen szalonok értékesítették Németországban a legtöbb vadiúj modellt. Igaz a koronavírus-járvány éppúgy lefékezte a VW eladásokat, mint a többi márkáét. De így is ezüstérmes lett a Merci, szerényen megelőzve a BMW-t és az Audit.

Májusi előrejelzések szerint 2020-ban, 20 százalékkal esik vissza az új kocsik eladása az NSZK-ban. Ami tény: a Ford szalonok forgalma tavaly tavaszhoz képest felére csökkent. A legkedveltebb import autó tartósan a ©koda. Ám a cseh márkából is 40 százalékkal kevesebb fogyott idén márciusban 2019 hasonló hónapjához képest. Búslakodnak az Opel kereskedők is az NSZK-ban, hiszen január óta alig 40 ezer modelljük kelt el. A Seat, noha a második legnépszerűbb külföldi típus az igényes német piacon, eddig csak 30 ezer spanyol modell kapott friss rendszámot.

Az aktuális germán toplista kilencedik helyén a Renault toporog. A francia márkából áprilisig 26 ezret vásároltak, míg a tizedik placcon a Fiat található. A legendás olasz kocsiknak 2020-ban alig sikerült átlépniük a 20 ezer darabos értékesítési kvótát Németországban, ahol 47 millió autóról szólnak a statisztikák. A koronavírus-járvánnyal összefüggésben arra hívják fel a figyelmet a gazdasági elemzők, hogy az új és használt jármű kereskedések forgalmának visszaesésével és az utazási korlátozásokkal összefüggésben a gépkocsikölcsönzők, benzinkutak és szervízek bevételei is megcsappantak az elmúlt száz napban.


Fotó: -a-
Lap tetejére