RSS Feed

Eldőlt a Karinthy Színház sorsa

Hvg.hu - 2020. 05. 15. 17:01:34 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Eldőlt a Karinthy Színház sorsa

Eldőlt a Karinthy Színház sorsa a tegnapi napon nyilvánosságra került információk szerint! A Vidnyánszky Attila által vezetett Magyar Teátrumi Társaságnak engedte át Karinthy Vera, édesapja, Karinthy Márton életművét, a Karinthy Színházat” – írta közösségi oldalán Földes Eszter, az intézmény volt művészeti vezetője.

A Fidelio adott hírt arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyilvánosságra hozta az előadó-művészeti szervezetek többlettámogatásáról szóló döntési listát (pdf). Ebből az derül ki, hogy a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) „ingatlanvásárlás támogatásként” 300 millió forintot kapott a Karinthy Színházzal összefüggésben.

Földes márciusban számolt be arról, hogy mást bíznak meg helyette a Karinthy Színház művészeti vezetésével. „A hármas ügyvezetés két tagja hozott egy döntést, amiből a harmadik felet valamilyen okból kizárták. Tettem még próbálkozást az együttműködésre, sajnos sikertelenül” – írta akkor a színművész, aki most további sikeres évadokat kívánt a társulatnak.

Azt követően Karinthy Márton lánya, Karinthy Vera azt írta közleményében: „Biztosan tudom, hogy Édesapám szellemiségét és akaratát maximálisan szem előtt tartva, felelősséggel dolgozom a Színház jövőéért, hogy megőrizhessem Karinthy Márton szellemiségét, a >>karinthyságot<< és az ő általa megteremtett, 38 éve sikeresen működő polgári színházat és társulatát.”


Fotó: 11.kerület.itt lakunk.hu
Lap tetejére