RSS Feed

Pályázat a beatkorszak koncertjeiről

mti - 2020. 05. 13. 13:00:13 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Pályázat a beatkorszak koncertjeiről

A magyarországi beatkorszak idején esett koncertélmények megírására buzdít hétfőn közzétett pénzdíjas felhívásában az NKA Hangfoglaló Program, a Hangőr Egyesület és a Volt egyszer egy beatkorszak blog.

Mindannyian rég voltunk már koncerten és úgy áll a helyzet, hogy még jó ideig nem is hallhatjuk a kedvenceinket élőben. Ezért kíváncsiak vagyunk régi koncerteken megesett történetekre, arra, mivel koccintottak a buli előtt, milyen ruhát viseltek aznap. Persze a legfontosabb mégis az, ami a színpadon történt vagy a nézőtéren, mialatt játszott a zenekar - közölték a szervezők az MTI-vel.
    Az NKA Hangfoglaló Program, a Hangőr Egyesület és a Volt egyszer egy beatkorszak blog a Nagy Generáció és az utánuk feltűnő, földalatti nemzedék legemlékezetesebb fellépéseinek felelevenítésére hívja a beat- pop-, táncdal- és rockrajongókat.
    A felhívásban 1500 és 5000 leütés közötti terjedelmű anekdotákat, tárcákat, elbeszéléseket, egyperceseket várnak. A történetek egy-egy fotóval is illusztrálhatók, azonban kizárólag olyan fényképeket fogadnak el, amelyek jogtisztaságát a pályázó garantálni tudja.
    A legjobban sikerült írásokat a Volt egyszer egy beatkorszak-blogon közlik, szerzőiket az NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának kiadványaiból összeállított, a beatkorszak hősei által dedikált könyvcsomaggal jutalmazzák. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három szöveg szerzője ezen felül 50 ezer, 30 ezer és 20 ezer forintos jutalomban részesül.
    A történeteket és a kérdéseket az orokseg@hangfoglalo.hu címre várják, a legszínvonalasabb írásokat folyamatosan közlik a beatkorszak.blog.hu-n. A beküldési határidő 2020. június 30.
    A 2016 novemberében indult Volt egyszer egy beatkorszak blogon zenészekkel és háttéremberekkel készített életútinterjúkat publikálnak, poptörténeti konferenciákat és pódiumbeszélgetéseket szerveznek, valamint a könnyűzene-történet híres helyszínein emléktáblák elhelyezését szervezik. Emellett a legendás zenekarok és koncerthelyek, valamint kevésbé ismert, de meghatározó alakok minél szélesebb körű bemutatását is célul tűzték ki.


Fotó: -a-
Lap tetejére