RSS Feed

Színháztörténeti podcast-sorozatot indított a múzeum

M. A. - 2020. 05. 13. 17:55:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Színháztörténeti podcast-sorozatot indított a múzeum

Ki ne hallgatná szívesen beszélgetést Zenthe Ferencről, Bajor Giziről vagy épp Róna Viktor balettművészről. A PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint kiállítóhelye, a Bajor Gizi Színészmúzeum Podcast-sorozatot indított.

A havi rendszerességgel jelentkező, a Soundcloud hang- és zenemegosztó platformon indított sorozat célja a színháztörténeti múzeum különböző gyűjteményeinek, valamint a Bajor Gizi Múzeum történetének, kiállításainak és programjainak bemutatása, továbbá olyan kérdések megvitatása, amelyek a színházi emlékezet megőrzésére és továbbadására törekvő munka során merülnek fel – írja a múzeum közleménye.

A nyitó adásban Lengyel György rendező visszaemlékezése hallható, amely az És akkor jött a "Tenkes kapitánya. Zenthe Ferenc 100" címet viselő virtuális kiállítás közzététele alkalmából készült. A második adásban a Róna Viktor balettművész pályájáról szóltak a beszélgetések.

A harmadik adásban pedig – május 19-én lesz - Bajor Gizi lesz a főszereplő. Életéről, pályájáról Gajdó Tamás színháztörténész, az OSZMI tudományos főmunkatársa beszél majd. Érdemes lesz bekapcsolódni, és kicsit jobban megismerni a legendákat.


Fotó: -a-
Lap tetejére