RSS Feed

Gyurta Dániel maszkokat adományozott

M. A. - 2020. 05. 12. 16:56:42 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Gyurta Dániel maszkokat adományozott

Ezer darab maszkot adományozott a Heim Pál Gyermekkórháznak Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó és egy online barkácsáruház.

„A világjárvány komoly kihívást jelent az orvosok és az ápolók számára, én pedig mindenképpen szerettem volna támogatni az ő munkájukat valamilyen formában. Gáborral régóta ismerjük egymást és tudtam, hogy forgalmaznak szájmaszkokat is, így megkerestem őt, hogy tud-e segíteni a beszerzésben. Örülök, hogy nyitott volt rá.” - árulta el Gyurta Dániel.

“Úgy vélem, ez a minimum, amit tehetünk ebben a járványhelyzetben, ezért azonnal támogattam Dani megkeresését. Az ő kérésére elsőként a Heim Pál Gyermekkórházba vittünk adományt.” - nyilatkozta Nagy Gábor, a SzerszamKell.hu tulajdonosa, majd hozzátette.

A maszkokat Dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató főorvosa személyesen vette át, egyben megköszönte példamutató helytállásukat, mellyel az egészségügyben dolgozó kollégák védelmét támogatják.

Gyurta elmondta, mindenkinek szeretnénk megköszönni nem csak az egészségügyi dolgozók, de minden ember áldozatos munkáját, akik ezekben a pillanatokban is értünk dolgoznak nap mint nap a frontvonalban. Összesen 5000 darab három rétegű orvosi szájmaszkot terveznek még eljuttatni kórházak részére.


Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére