RSS Feed

Berlin: 42 éves a harmadik áldozat

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 03. 26. 12:57:49 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A német fővárosban működő Robert Koch Intézet (RKI) tájékoztatása szerint az Európai Unió legnépesebb államában 40 ezerhez közelít a Covid-19 vírussal fertőzött polgárok száma. A halálos áldozatok kvótája e héten 150 fölé szökött az NSZK-ban. Itáliában, Spanyolországban ennek többszöröse az elhunytak tábora.

Közép-Európa legnépesebb metropoliszában lelassult az élet. De így is 100 ezer polgárra 38 koronavírus fertőzés jut. Az RKI aktuális adatai szerint Berlinben kétezerhez közelít a páciensek száma. Az eddig elhunyt három férfi 95, 70, illetve 42 évesek voltak. Jó hír, hogy a fővárossal szomszédos régiókban, így Brandenburgban és Mecklenburgban ritkább az új megbetegedés. A vasárnap házi karanténba vonult dr. Angela Merkel első tesztje negatívnak bizonyult. A német kancellárnő és orvosai azt követően döntöttek így, hogy a 65 esztendős kormányfő bejelentette: a koronavírus terjedése miatt szigorúbb egészségügyi intézkedések lépnek életbe az Európai Unió legnépesebb, 83 milliós államában.

Az NSZK-ban már másfél száznál több halálos áldozata van a kórnak. Németországban március első hetében még csak mintegy 500 volt a koronavírussal fertőzött emberek száma. Ám mostanra 40 ezerhez közelít a kvóta. A legdurvább helyzetre az Észak-Rajna-vesztfáliai orvosok panaszkodnak. Ott nyolcezerhez közelít a tünetes polgárok száma, s (akárcsak Bajorországban) félszáz halottról szólnak a 18 milliós tartomány fekete krónikái. Az egészségügyi szervek azt kérik a lakosságtól, hogy azokon a vidékeken is kerüljék a csoportosulást, „korona bulizást”, ahol egyelőre még nem léptettek érvénybe szigorú kijárási korlátozásokat.

Lap tetejére