RSS Feed

Berlin: csendes repterek

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 03. 26. 17:01:45 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Berlin: csendes repterek

Óvatos becslések szerint, már több száz millió eurós kárt okozott a német főváros két nemzetközi légikikötőjének a rengeteg járattörlés. A nyugat-berlini Flughafen Tegel utasforgalma márciusban 80-90 százalékkal mérséklődött, míg a keleti városrészben (Schönefeld) ennél kisebb mértékben.

A koronavírusnak eddig három halálos áldozata van a német fővárosban. Az még nem sejthető, hogy hány foglalkoztatott válik munkanélkülivé a járvány rapid terjedése miatt. A tegeli és schönefeldi reptereken nagyon gyér a forgalom, s nem valószínű, hogy húsvétig a karácsonyi szintre lesz felfuttatható a járatszám. Mint emlékezetes 2019 decemberében naponta több, mint 300 ezer utas kerekedett fel, hogy a szeretet ünnepét külföldön, első sorban Dél-Európában töltse. A berlin-brandenburgi turisták zöme 2020 elején is Spanyolországba repült, ahol most különösen tragikus a helyzet a Covid-19 járvány miatt.

Hivatalos közlemények szerint arról egyelőre nincs szó, hogy áprilisban – átmenetileg – lezárják a két fővárosi reptér egyikét. De aktuális becslések szerint, már több száz millió eurós kárt okozott a Spree-metropolisz nemzetközi légikikötőinek a rengeteg járattörlés, a boltok, éttermek becsukása. A nyugat-berlini Flughafen Tegel utasforgalma e hetekben 80-90 százalékkal mérséklődött, míg a keleti városrészben (Schönefeld) ennél szerényebb mértékben.
Fotó: -a-
Lap tetejére