RSS Feed

Járványügyi call centerek a börtönökben

mti - 2020. 03. 25. 16:11:53 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Tájékoztató kampányba kezdett a büntetés-végrehajtás, hogy a koronavírus-járvány miatt meghozott intézkedésekről pontosan, hitelesen és gyorsan tájékoztassa a fogvatartottakat és családtagjaikat. A közelmúltban minden börtönben elindultak a járványügyi call centerek is.

Az aktuális járványügyi helyzet miatt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) egy új kommunikációs csatornát nyitva, telefonos tájékoztatást biztosít a fogvatartottak azon érdeklődő hozzátartozóinak, akik a járványügyi helyzetből fakadó korlátozó intézkedésekről érdeklődnek. A szervezet weboldalán, a bv.gov.hu-n megtalálható telefonszámokon a büntetés-végrehajtásnál dolgozók a járványügyi helyzettel összefüggő megelőző intézkedésekről adnak tájékoztatást hétköznapokon 8.00 óra és 15.00 óra között.

A büntetés-végrehajtási szervezet a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban kiadott szakmai protokollját követve kiemelt feladatként kezeli a személyi állomány és a fogvatartottak egészségügyi állapotának megóvását és a fertőzésveszély megelőzését, ugyanakkor kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az elítéltek – még a világjárvány idején is – szoros köteléket ápoljanak családtagjaikkal. Ezért Skype felhasználási útmutató is készült a fogvatartottak hozzátartozói részére, hogy megismerhessék a személyes kapcsolattartás kiváltására használható online alkalmazás működését. A kiadvány a bv.gov.hu mellett országszerte minden börtönben elérhető lesz.

Mindezek mellett a BvOP több tájékoztató videót is készített már, amelyekben egy fogvatartott magyarázza el társainak és a családtagjaiknak a járvány megelőzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A tájékoztató kisfilmeket az ország valamennyi börtönében, naponta többször vetítik le a zárt láncú televízió-rendszeren, valamint a szervezet weboldalára és YouTube csatornájára is felkerültek.
 

Lap tetejére