RSS Feed

Az európai szocialisták Orbánról beszélnek

24.hu - 2020. 03. 25. 17:48:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az európai szocialisták Orbánról beszélnek

A Szocialisták és Demokraták EP-frakciója „elítéli Orbán Viktor miniszterelnök szándékát, amelyet a koronavírus-járvány leple alatt próbál elfogadtatni, és amely korlátlan hatalmat adna a magyar kormány kezébe, hogy rendeletek útján kormányozzon” – olvasható a képviselőcsoport közleménye az MSZP-s Ujhelyi István Facebook-oldalán.

Iratxe García, az S&D spanyol frakcióvezetője azt mondta: „Európának példa nélküli gazdasági, szociális és egészségügyi nehézségekkel kell szembenéznie és erre rendkívüli válaszokat adnia. Azonban ez nem lehet ürügy a demokrácia határozatlan idejű korlátozására. Orbán Viktor csak saját hatalmi érdekeit akarja erősíteni a kialakult egészségügyi krízist kihasználva. A körülményektől függetlenül egyetlen kormány sem kaphat korlátlan felhatalmazást. Felszólítottam az Európai Bizottságot, hogy haladéktalanul biztosítsa az Európai Unió alapvető értekéinek védelmét, valamint felszólítom a tagállamokat, hogy az Európai Tanácsban a 7-es cikkely keretében azonnal vegyék napirendre ezt a kérdést.”

Simona Bonafé, demokráciáért és alapjogokért felelős frakcióalelnök pedig azt mondta: „Ha létezik olyan ember, akiben nem bízhatunk meg, ha a demokratikus alapértékekről van szó, az Orbán Viktor.”doku hagyományainak ideológiai következtetéseire, rendezői habitusaira reflektálnak.

Fotó: -a-
Lap tetejére