RSS Feed

Magyar kézilabdázó a vírus spanyol gócpontjában

Molnár Boglárka - 2020. 03. 25. 13:00:41 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Magyar kézilabdázó a vírus spanyol gócpontjában

Önkéntes otthoni karanténba vonult Ligetvári Patrik válogatott kézilabdázó, aki Spanyolországban légióskodik. Az ott kialakult járványügyi helyzetről, valamint döntése okáról, hogy miért nem tért haza korábban mesélt most a sportoló.

A körülményekhez képest rendkívül higgadtan, az óv- és biztonsági előírások maximális betartása mellett vonult önkéntes otthoni karanténba már egy hete a Spanyolországban légióskodó kézilabdázó, Ligetvári Patrik. A magyar válogatott kézilabdázót nem érte felkészületlenül az egy hete elrendelt spanyolországi kijárási tilalom. A Madrid után leginkább járvány sújtotta Logronoból jelentkezett most a sportoló. „Épp itthon tartózkodtunk, amikor bejelentették a kijárási tilalmat. Nem ért minket váratlanul a dolog, már korábban felkészített minket a klub egy ilyen esetleges helyzetre, így előre bevásároltunk. Korábban jelezte a klub, hogy aki szeretne, térjen haza, de az embertársaim és a családom védelmében jobbnak láttam, ha itt maradunk, önkéntes itthoni karanténban” – mondta a 95.8 Sláger FM-en a sportoló, aki igyekszik kihozni a maximumot a körülményekből.

 „Kaptunk egy ajánlott edzéstervet a klubtól, amit itthoni körülmények között igyekszem kivitelezni. Csak akkor mozdulok ki, ha a kutyát viszem le sétálni, nagyon komolyan vesszük a kijárási tilalmat. A helyzethez képest egyébként jól vagyunk, épp egy 2000 darabos puzzle-t rakunk ki” – árulta el az élsportoló, aki üzent is a hazaiaknak. „Sajnos mikor a járvány megérkezett ide, a spanyolok nem vették komolyan. Tele volt a tengerpart, a bárok, a játszóterek emberekkel így a vírus gyorsan terjedt. Azért, hogy ne alakuljon ki sehol hasonló helyzet, mindenki tartsa be az előírtakat. Próbáljon mindenki a lehető legkevesebbet kimozdulni, utcára menni, vigyázzunk egymásra és a szeretteinkre” – mondta a műsorvezetőnek, Kalmár Tibornak a válogatott kézilabdázó, Ligetvári Patrik. A beszélgetés hanganyag a https://www.youtube.com/watch?v=jinAEPcUUmE linken érhető el. 


Fotó: -a-
Lap tetejére