RSS Feed

Nők közötti barátság - bonyodalmakkal

Tegyi Tímea - 2020. 03. 23. 8:36:56 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nők közötti barátság - bonyodalmakkal

Sally Rooney (képünkön)nevét a Normális emberek című kötettel ismerték meg a magyar olvasók, az első regénye azonban nem ez, hanem a Baráti beszélgetések, amely nemrégiben magyarul is megjelent. Regényében Rooney feltárja, milyen bonyodalmakat szülhet a nők közötti barátság.

Sally Rooney nevét a Normális emberek című kötettel ismerték meg a magyar olvasók, az első regénye azonban nem ez, hanem a Baráti beszélgetések, amely nemrégiben magyarul is megjelent KULT Könyvek sorozatunkban! Regényében Rooney feltárja, milyen bonyodalmakat szülhet a nők közötti barátság. 

Sally Rooney 2018-ban robbant be az irodalmi köztudatba Normális emberek című regényével, amely a megjelenés évében a legrangosabb díjakat hozta neki – a Times és a Waterstones az év legjobb könyvének választotta, és meghódította a New York Times, valamint a Sunday Times sikerlistáit is. A legnagyobb elismerés mégis az volt, hogy a regényt jelölték a Man Booker-díjra.
A kötetből idén a BBC 12 részes sorozatot is készít, amely hamarosan debütál az Egyesült Királyságban – a munkában maga Rooney is részt vett producerként.

Fotó: könyves.blog.hu
Lap tetejére