RSS Feed

Német vírus statisztika

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 03. 22. 9:24:31 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Német vírus statisztika

Az Európai Unió legnépesebb tagállamában már átlépte a 20 ezret a koronavírussal fertőzött emberek száma. Jó hír viszont, hogy a legnagyobb német metropoliszban eddig csupán egyetlen halálos áldozata van az új járványnak. A március második felében elhunyt berlini férfi 95 esztendős volt.

Az NSZK második legnépesebb városában, Hamburgban közel 600 fertőzöttről szólnak a hétvégi, hivatalos jelentések. Az 1,8 millió lakosú Hanza-metropoliszban eddig nincsenek halálos áldozata a Covid-19 járványnak, míg a 3,7 milliós Berlinben is csupán egy. Németország több keleti tartományában, így Türingiában és Szászországban sem közöltek még gyászhírt a kórral összefüggésben. S ez a helyzet a tengerparti Mecklenburg-Vorpommernben is.

Háromezernél magasabb a fertőzöttek kvótája Bajorországban, Baden-Württembergben és Rheinland-Pfalzban. A legnépesebb német régióban, Északrajna-Vesztfáliában négyezerhez közelít a tünetes polgárok száma, s féltucat halottról szólnak a 18 milliós tartomány fekete krónikái. Az egészségügyi szervek azt kérik a lakosságtól, hogy azokon a vidékeken is kerüljék a csoportosulást, „korona bulizást”, ahol egyelőre még nem léptettek érvénybe kijárási tilalmat. A legtöbb halálos áldozatról (19) eddig a Bajor Szabadállamban tudni.

Fotó: -a-
Lap tetejére