RSS Feed

Franciaország: 75 lovas Yamaha mámor

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2020. 03. 24. 12:24:21 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Franciaország: 75 lovas Yamaha mámor

Európában a múlt esztendőben 1 millió új motorkerékpárt értékesítettek. Ez 8 százalékos forgalom növekedés, szóval 2020 tavaszán is optimisták lehetnek a kereskedők! A félszáz köbcentinél izmosabb kategória modelljeiből a franciák közel 200 ezer darabot vettek.

Ám a fenti kvótával a Macron birodalom polgárai csupán ezüst érmesek. Hiszen különböző árfekvésű, vadiúj gépekből Itáliában bő 231 ezer példány kelt el . A nagy gépek eladási toplistáján Csizmaországban – akárcsak az NSZK-ban – a négyhengeres  BMW R 1250 GS a sztár! Megérkezett a madárcsicsergéses tavasz az öreg kontinensre: bizsereg a bukósisakos lovagoknál fej, tor, potroh. E hetektől az olasz mocibarátokhoz hasonlóan más dél-európai államokban is hódít a kétkerekű mámor. Igaz a franciáknál és Spanyolországban is jóval kevesebb vadiúj nyerges rakétát értékesítenek, mint személygépkocsit. Az Itáliában eladott 231 ezer gép zöme 50 köbcentinél izmosabb, megfizethető, üzemanyagtakarékos moped volt. A felsőkategóriás motorkerékpárok közül a BMW R 1250 GS volt a sztár 2019-ben. 

Franciaországban pedig a jóval szolídabb Yamaha MT-07 a kedvenc. A kéthengeres, négyütemű japán masina 75 lovas. A szűk két mázsás ázsiai paripához képest az Olaszországban és az NSZK-ban is favorizált BMW luxus modellnek számít. A negyed tonnás, 136 lovas – Berlinben gyártott – remekmű persze kevesek játékszere Európában. A franciáknál arany érmes Yamaha Angela Merkel birodalmában ezüstöt nyert tavaly, míg a bronz a Kawasaki Z 900-é lett. Nem mellesleg ez utóbbi csinos, fürge moci a Spanyol Királyságban vezeti a {125 cm³  feletti szegmensben} a toplistát.

Fotó: -a-
Lap tetejére