RSS Feed

Bemutatkozik a Pesti balhé csapata

M. A. - 2020. 03. 23. 13:00:17 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bemutatkozik a Pesti balhé csapata

Noha a koronavírus-járvány mindent felülír, az eredeti tervek szerint június 11-től lehet majd látni a mozikban az év legeszementebb balhéját, amelyhez foghatót a nézők eddig aligha láttak magyar filmben.

A Pesti balhé hősei ugyanis a nagyszabású, fővárosi műkincs-árverésről nem elvinni akarnak valamit, hanem teljesítve barátjuk gyerekkori vágyát: belopni oda egy festményt. Eljött az idő, hogy végre mindenki megismerje ezt a vakmerő tervet kieszelő és kivitelező bandát. A Másnaposok humorát idéző vígjáték ma debütáló online poszterén felsorakoznak a tizenöt év után újra összeálló csapattagjai a lehető legjobb formájukat, arcukat nyújtva.

Köztük ott van Marcell (Mészáros Béla), a világhírű, ám boldogtalan építész, Alexa (Petrik Andrea), az örök tinilány, Guszti (Elek Ferenc), a túl óvatos állatorvos, Jet (Szabó Simon), az utánozhatatlan életművész és Adrián (Inotay Ákos), a nyugdíjasklubok szabadúszó Hamletje. Ők azok, akik gyerekkori barátjuk, a csapnivaló festőművésznek sem utolsó Vinsz (Jászberényi Gábor) egyik felbecsülhetetlen értéket nem képviselő festményét szeretnék a piktor apja (Hegedűs D. Géza) által szervezett aukció kiállított műtárgyi közé becsenni. Az akcióhoz profi bűnöző (Reviczky Gábor) ad segítséget, de még így is káosz, bonyodalom, kavarodás és sok kaland vár a bandára.

A Pesti balhét tavaly nyáron két hónapon keresztül több mint 30 helyszínen forgatta a stáb. Dolgoztak a Skála Metró tetején, a Király fürdőben, a Párisi Divatházban, a Filozófusok kertjében, pesti és budai villákban, fővárosi hotelekben, Tatán a gyerektáborban és a 150 éves kőbányai pincerendszerben is, olykor a víz alatt. A nagyszámú színész-és statisztagárda mellett a stáb fontos feladatokat osztott a filmben különféle négylábú, kétlábú és lábatlan állatoknak is - többségében olyanoknak, amelyek nem az idomítható fajtából valók.

A színészeknek, kaszkadőröknek szintén kijutott a kihívásokból. A Madách-téren dublőrrel felvett gázolási jelenet például olyan jól sikerült, hogy a felvételt figyelemmel kísérő turisták őszintén megrémültek a balesetben az autóra csapódó kaszkadőrt láttán. Szabó Simon pedig önként vállalata a rizikósabb feladatokat is a kamerák előtt.

A Pesti balhé rendezője Lóth Balázs (Nincs mese, 200 első randi, A mi kis falunk), aki a forgatókönyvet együtt írta Kis-Szabó Márkkal, illetve Inotay Ákossal. A produceri feladatokat Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás látta el, míg Balázs István Balázs operatőrként, Fekete Anna látványtervezőként, Kovács Andrea jelmeztervezőként, Kertai Gábor pedig vágóként dolgozott a filmen. A filmhez most a beharangozó plakát is elkészült. Nincs más dolgunk, mint izgulni, hogy a nyár már a megszokott módon kezdődhessen el… Lehetőleg egy Pesti Balhéval a mozikban.


Fotó: InterCom
Lap tetejére