RSS Feed

Koncertfelvételek láthatók a Zeneakadémia honlapján

mti - 2020. 03. 21. 8:01:09 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Koncertfelvételek láthatók a Zeneakadémia honlapján

Az elmúlt években rögzített koncertfelvételeiből indít közvetítéseket vasárnap a Zeneakadémia a honlapján és a közösségi oldalán. Első alkalommal, vasárnap este fél 8-tól két Dohnányi-mű hallható a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának 2016. novemberi hangversenyéből Kovács János vezényletével.

Első alkalommal, vasárnap este fél 8-tól két Dohnányi-mű hallható a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának 2016. novemberi hangversenyéből Kovács János vezényletével.
    Egyelőre hetente három alkalommal, szerda, péntek és vasárnap esténként közvetíti saját archívumának kiemelkedő felvételeit az intézmény a zeneakademia.hu címen elérhető honlapján, a Multimédia menüben található Koncertközvetítések felületen, valamint a Zeneakadémia hivatalos közösségi oldalán.
    A HD minőségű felvételeket az intézmény Aviso Stúdiója készítette - közölte a Zeneakadémia pénteken az MTI-vel.
    Az első két közvetítés a Nagyteremben 2016. november 14-én megtartott koncert két része, amelyen a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara Kovács János vezényletével lépett fel. Most vasárnap elhangzik Dohnányi Ernő Ünnepi nyitánya, valamint Koncertdarab csellóra és zenekarra című műve Karasszon Eszter csellóművész, a Zeneakadémia Karrierirodájának fiatal muzsikusa közreműködésével.
    Március 25-én, Bartók Béla születésnapján a zeneszerző egyetlen operája, A kékszakállú herceg vára hangzik el Meláth Andrea és Bretz Gábor operaénekesek, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanárai közreműködésével.
    A közvetítések műsora hamarosan bővül, a műsorról az érdeklődők a zenekademia.hu honlapon és a közösségi médiában értesülhetnek.


Fotó: -a-
Lap tetejére