RSS Feed

A 15 éves Müpa már az új évadra készül

M. A. - 2020. 03. 20. 13:00:48 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A 15 éves Müpa már az új évadra készül

A Bécsi Filharmonikusok és Daniel Harding, Várdai István, a Győri Balett, Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar is fellép majd a jövő évadban a Müpában.

Legendás karmesterekkel és világklasszis szólistákkal, 14 különböző bérlettel, és a sokak által szeretett sorozatok folytatásával várja a közönséget az idén 15 éves Müpa, ami bár most a kormányrendelet értelmében a koronavírus miatt nem fogad látogatókat, de bíznak abban, hogy ősszel már helyre áll a rend.

„Mi itt a Müpában hisszük, hogy egy XXI. századi kulturális intézmény feladata, hogy mindig a kor érzékeny és pontos lenyomata legyen, aktuális és időtálló egyszerre. Hiszen a Müpa nem csupán egy fantasztikus épület, amelynek csodájára jár a világ. A Müpa zseniális tér a szó legszorosabb és legtágabb értelmében: a gondolkodás, a szabadság, a bátorság, az alkotás, a találkozás, a figyelem, az innováció, az inspiráció tere. Egy előadóművészeti központ, a Müpa pedig különösen: művészek, nézők, szakemberek megbonthatatlan egysége" – mondta Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója.

Az évad művésze 2020/21-ben a kiváló csellista, Várdai István, az évad együttese pedig a hazai táncművészeti szcéna legendás társulata, a 40 éves Győri Balett lesz.

A Zenekari páholy bérletsorozat részeként ismét világhírű zenekarok és korunk legizgalmasabb dirigensei követik egymást a budapesti épületben. De a 2020/21-es évadban sem csupán a bérletben elérhető komolyzenei csemegék várják a látogatókat. Különleges könnyűzenei és világzenei koncertek, újcirkusz-produkciók és táncelőadások követik majd egymást.

A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar közös programsorozata, az Európai Hidak középpontjában 2020-ban az Egyesült Királyság áll, a sokak által rajongva várt egész napos zenei maraton pedig 2021-ben Liszt és Berlioz műveinek bűvkörében telik majd.

 A bérletvásárlás zavartalansága, illetve a nézők kényelme és biztonsága érdekében a Müpa arra kéri a közönséget, hogy aki teheti, a személyes vásárlás helyett online, a mupa.hu oldalon váltsa meg bérletét, ahol minden további részletet megtalál a jövő évadról.


Fotó: Nagy Attila/Müpa
Lap tetejére